Burgerparticipatie over bibliotheken en zwembaden

0
613

img_4322_1024x768_400_01Als twee pilotdossiers voor Burgerparticipatie stelt het college van B & W voor de toekomst van het bibliotheekwerk en de toekomst van de zwembaden.
Niet ieder onderwerp leent zich voor burgerparticipatie. Die beslissing is afhankelijk van het onderwerp, maar ook van de doelgroep.
In Twenterand wordt veel geraadpleegd, geïnformeerd op een open autoritaire en consultatieve bestuurstijl. De laatste tijd verandert dat in een meer adviserende stijl. Regelmatig wordt daarom contact gezocht met samenwerkingspartners, belangengroepen en inwoners om gezamenlijk beleid te maken en uit te voeren.

Speciale aandacht bij Burgerparticipatie krijgen de belangen-verenigingen Westerhaar-Vriezenveensewijk, De Pollen en Dorpsraad Den Ham. In een jaarlijks overleg is er voor de gemeente meer uit te halen dan wat er totnogtoe gedaan werd. Inwoners zien steeds meer de voordelen in van georganiseerd opkomen voor de belangen van één kern.

Burgerparticipatie kan wegens wetgeving niet gaan over het verstrekken van paspoorten in de kernen. Wel bij het meebeslissen over het inrichten van speelterreinen. Ook kan de Dorpsraad Den Ham de gemeente vragen mee te doen bij een realisering Hammerhuys. Burgerparticipatie kan het best worden uitgevoerd door: doen, doen, doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier