Burgermeester geeft vuurwerkles

0
614

twenterand.jpgOp maandag 12 december en vrijdag 16 december 2011 bezoeken burgemeester Visser en Gert Meulenbeld, medewerker Preventie brandweer Twenterand vier basisscholen voor het geven van een zogeheten ‘vuurwerkles’.

“Aan het eind van het jaar raken veel kinderen in de ban van vuurwerk. Vooral het afsteken is spannend en mooi, maar kan ook heel gevaarlijk zijn.” Uiteraard zijn ouders/verzorgers als eerste verantwoordelijk voor het gedrag van hun kinderen, maar ik vind het ook belangrijk om kinderen op de gevaren van (het afsteken van) vuurwerk te wijzen en ze te vertellen hoe ze op een veilige manier met vuurwerk om kunnen gaan.” Met 22 basisscholen in de gemeente, kunnen niet alle scholen in één jaar bezocht worden. Daarom zijn we van plan om per jaar naar 1 of 2 basisscholen in elke kern te gaan.

Introductie scheiding

“Door het geven van vuurwerklessen op scholen, hopen we als gemeente een bijdrage te leveren aan het bewust worden van kinderen dat vuurwerk gevaarlijk is en dat het belangrijk is er zorgvuldig en veilig mee om te gaan,” zegt burgemeester Visser.

Dit jaar wordt de vuurwerkles gegeven op basisscholen: ‘de Fontein’, locatie Asterstraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk, ‘Rehoboth’ in Vriezenveen, ‘de Schakel’ in Vroomshoop en ‘de Smithoek in Den Ham.

15 basisscholen in Twenterand hebben bij Halt lesboekjes over veilig vuurwerk en aansteeklonten besteld en verzorgen hiermee zelf een vuurwerkles. Op voortgezet onderwijs het Noordik geeft een medewerker van Halt aan de eerste klassers vuurwerkvoorlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier