Burgemeester op bezoek bij het diamanten bruidspaar Schutte

0
1132

Albert Jan en Metje Schutte trouwden op vrijdag 21 september 1962 in Vriezenveen. Precies zestig jaar geleden dus. Een uitstekende reden voor burgemeester Hans Broekhuizen om het diamanten bruidspaar van harte te feliciteren namens het gemeentebestuur. En dus ging de burgemeester op de koffie bij de Schuttes, met een mooi felicitatiepakket onder de arm.

Op zo’n feestelijke dag zijn er over het algemeen gespreksonderwerpen genoeg. Toch bood de door burgemeester Broekhuizen meegebrachte kopie van de oude huwelijksakte nog extra gespreksstof. Terugkijkend op zestig jaar huwelijk, vinden de Schuttes dat de jaren zijn omgevlogen. Ab (81) en Metje (78) leerden elkaar kennen tijdens een toevallige ontmoeting op straat. “Ik kwam langs op de brommer. Toen ik Metje zag was ik meteen onder de indruk. We spraken af en kregen al vlot verkering”, lacht Ab.

Westerhaar
Na twee jaar verkering trouwde het stel in het gemeentehuis van Vriezenveen. Na een aantal jaren Daarlerveen, verhuisden ze naar Westerhaar-Vriezenveensewijk, waar de bruid ook geboren is. Ab ging na zijn lagere school met zijn vader naar de bouw en leerde daar het vak van metselaar. Metje was jarenlang werkzaam bij textielbedrijf Bendien Smits. Samen kregen ze vier kinderen, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. “En er is een vierde achterkleinkind op komst”, voegt Ab trots toe.

Hobby’s
Metje is jarenlang actief geweest in het verenigingsleven van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Toneelvereniging Simplonia droeg Metje een warm hart toe. De laatste jaren stond ze zelf niet meer op het toneel, maar was ze als souffleuse een onmisbare schakel binnen de vereniging. Ab is dol op kaarten en rijdt wekelijks naar Sibculo voor een avondje kruisjassen. Afgelopen week is het zestigjarig jubileum met familie, vrienden en buren gevierd bij De Klaampe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier