Brede School niet vast aan kulturhus

0
668

WESTERHAAR – Dinsdagavond was er in de gemeenteraad niets meer over van het twee weken geleden nog raadsbreed gesteunde idee van PvdA`er Visser om de nieuwe Brede School in Westerhaar-Vriezenveensewijk vast achter het kulturhus De Klaampe te bouwen.

CDA`er Schipper: “Vastbouwen tegen het kulturhus is toch niet zo`n goede optie Er wordt veel waarde gehecht aan het Evenemententerrein.”

GT`er Engels ziet liever de gebouwen wat gespreid: “Zet niet alle grote gebouwen in het centrum. Zo krijg je een grote massiviteit. Ook de ruimte is hier te gering.”

CDA wethouder Binnenmars vindt eveneens dat een school achter De Klaampe en bijna tegen het nieuwe Haarhuus “architectonisch groot” wordt. De kavel links van het Medisch Centrum is te klein en zet een eventuele uitbreiding op slot. Ook is het brengen en halen van kinderen naar school hier aan de Hoofdstraat niet gewenst. Binnenmars: “Het is ongelooflijk moeilijk om de PvdA-variant in te brengen. Al met al is de huidige optie nog niet zo gek.”

Visser betreurde de gewijzigde standpunten: “Er wordt teveel in eigen richting gekeken. Vreemd dat nu iedereen achter zijn eigen plan blijft staan. Het gaat ons om de beste voorziening voor Westerhaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier