Boekenweek

0
704

logo_bieb_120Voor de 74e keer wordt de Boekenweek gehouden van 11 tot en met 21 maart. Het thema dit jaar is ‘Tjielp Tjielp, De Literaire Zoo` en het motto is het gedicht ‘De Mus` uit 1949 van Jan Hanlo. Bioloog Midas Dekkers schreef het Boekenweekessay met de boeiende titel ‘Piep- Een kleine biologie der letteren` en het Boekenweekgeschenk komt dit jaar van auteur Tim Krabbé: ‘Een tafel vol vlinders`.
Deze editie van de Boekenweek staat dus helemaal in het teken van het dier. In de bibliotheken in Vriezenveen, Westerhaar, Vroomshoop en Den Ham zijn tafels gemaakt waarop de lezer vele boeken met het onderwerp ‘dier` kan vinden.
Wie zich tijdens de Boekenweek aanmeldt om minimaal een jaar lang betalend lid te worden van de Openbare Bibliotheek Twenterand, ontvangt een bon waarmee het Boekenweekgeschenk afgehaald kan worden in een boekwinkel en tevens een boekenbon van € 5,–. Ook wordt er een bon uitgereikt die 25% korting geeft op de toegangsprijs van een dierentuin in Nederland, voor maximaal 4 personen. Nog een extraatje: op vertoon van het Boekenweekgeschenk kan er op zondag 15 maart gratis gereisd worden met de trein, door heel Nederland.
De Bibliotheken geven bovendien nog het Boekenweek-cv cadeau ter gelegenheid van deze Boekenweek. Het is helemaal gewijd aan de auteur van het Boekenweekgeschenk, Tim Krabbé en zijn werk. Er zijn vragen over het werk van de auteur opgenomen en wie de vragen juist beantwoordt maakt kans op aantrekkelijke prijzen.
De bibliotheek heeft in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, afdeling Vroomshoop schrijver/historicus/journalist Geert Mak uitgenodigd op 19 maart.
In de kantine van de csg Het Noordik vertelt hij over zijn werk en worden er gerichte vragen op hem afgevuurd door oud-Vroomshoper en journalist van het SBS6-tvprogramma ‘Under Cover`, Alberto Stegeman. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bibliotheken en kosten € 5,00. Leden van de bibliotheek betalen € 3,50. (Incl. koffie/thee). Aanvang: 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier