Boekenweek 2010

0
758

Voor de 75e keer wordt de Boekenweek gehouden van 10 tot en met 20 maart. Het thema dit jaar is ‘Titaantjes-Opgroeien in de letteren`. Het kind, de jeugd, de jongere staat centraal in de Boekenweek 2010. Eén ding hebben de hoofdpersonen gemeen: de overgang van adolescent naar jong volwassene. Dit verloopt zelden probleemloos en dat levert vaak prachtige boeken op. Waarmee het thema voor de aanstaande Boekenweek was gevonden: jong zijn in de literatuur.
Joost Zwagerman (1963) schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk met als titel ‘Duel`. De auteur publiceerde al op zijn 20e enkele verhalen en werd beroemd en berucht met ‘Gimmick!` (1989). Onder jonge lezers groeit dit boek uit tot een waar cultboek, terwijl critici het boek vergelijken met Titaantjes van Nescio. Zwagerman wordt op dat moment getypeerd als hét nieuwe gezicht in de Nederlandse literatuur.
De Boekenweek is een ideale aanleiding om Joost Zwagerman extra in het zonnetje te zetten. De bibliotheek doet dat met het Boekenweek-cv, een exclusief cadeautje voor de leden. Daarin alle aandacht voor de auteur, zijn oeuvre en zijn fascinaties.
Ook is in dit Boekenweek-cv een prijsvraag te vinden met kans op gesigneerde boekenpakketten en NS- dagkaarten.

In de bibliotheken in Vriezenveen, Westerhaar, Vroomshoop en Den Ham zijn tafels gemaakt waarop de lezer vele boeken met het onderwerp, gerelateerd aan het thema, kan vinden.
Wie zich tijdens de Boekenweek aanmeldt om minimaal een jaar lang betalend lid te worden van de Openbare Bibliotheek Twenterand, ontvangt een bon waarmee het Boekenweekgeschenk afgehaald kan worden in een boekwinkel en tevens een boekenbon van € 5,–. Op vertoon van dit Boekenweekgeschenk kan er op zondag 14 maart gratis gereisd worden met de trein, door heel Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier