Blokstoeke vierde kerst

0
728

kerst1_640x480_400Donderdag 16 december was het voor de kinderen van groep 1 tot en met 8 zover, eindelijk was daar het langverwachte Kerstfeest!

De ouderraad en de leerkrachten zijn de hele dag bezig geweest met de voorbereidingen, en het resultaat mocht er wezen. In de grote zaal stond een wensboom, waar alle kinderen een kerstwens in mochten hangen. Aan het eind van de middag hing de boom helemaal vol, met wensen van: Vrede, geen ruzie meer met mijn broer/zus, tot een my little pony of een bal.

De entree zag er ‘s avonds sprookjesachtig uit, een toegangspad met kaarslicht, verlichte kerstbomen en knapperende vuurkorven, en het klapstuk: sneeuw! Voor de kinderen al een witte kerst, en daar hoefden we niks voor te doen!
Om half 6 waren de eerste kinderen al aanwezig, en langzaam druppelde het steeds voller in de sfeervolle grote zaal, waarna het pas opgerichte Blokstoeke Koor het eerst kerstlied inzette. Met een paar prachtig zingende solisten, en een swingend koor werden er enkele kerstliederen ten gehore gebracht, van “The Magic of Christmas Day” tot “Stille Nacht, Heilige Nacht”.

De jongens en meiden hebben de afgelopen 5 weken keihard geoefend, ná schooltijd,  om alle nummers te leren, en dat is ze zeker gelukt!Daarna konden de leerlingen in hun eigen klas genieten van een heerlijk kerstdiner, met ‘champagne’ vooraf, en een ijstoetje na. Het zag er erg gezellig uit in de mooi versierde klassen en alle kinderen in hun mooiste kleding.
Na het kerstdiner kwamen de leerlingen weer naar de grote zaal om klas voor klas een lied te zingen, en we sloten de avond af door gezamenlijk “We Wish You A Merry Christmas” te zingen.Vrijdag 17 december was er voor de bewoners van Het Haarhuus nog een leuke verrassing, vlak voor het middageten kwam het Blokstoeke Koor enkele liedjes zingen. Dit werd erg op prijs gesteld, aan het applaus te horen!
Velen zongen de bekende liedjes mee, en ook de kinderen vonden het erg leuk om te doen!   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier