Bliksemstart basis van ruime overwinning Voorwaarts op Sp. Daarle

0
472

Op zaterdag 2 december speelt Voorwaarts 1 de thuiswedstrijd tegen Daarle 1. De  winterse omstandigheden zijn dusdanig, dat er niet op het hoofdveld gespeeld kan worden en dat er uitgeweken is naar het kunstgrasveld. Daarle heeft tot dan toe 4 punten vergaard in de competitie en heeft t.o.v. het afgelopen jaar een jasje uitgedaan door o.a. het vertrek van hun aanvalsleider Ramon de Jong naar Vroomshoopse Boys. Voor Voorwaarts staat er maar één ding te doen en dat is winnen, om de aansluiting met de middenmoot van deze competitie te bewerkstelligen.

Als scheidsrechter Weuring om 14.30 fluit, is het Daarle die de aftrap neemt en de bal terug speelt naar één van hun centrale verdedigers. Mauro Slatius zet meteen volop druk en ontfutselt de bal na de slechte aanname, waarna Mauro de bal hard binnen schiet. 1-0 na (gokje) 10 seconden…. Enkele minuten later is de beurt aan Jordy Harms, die in het 16-meter gebied zichzelf goed vrij speelt en de bal achter de doelman van Daarle schiet. 2-0. Zoveel effectiviteit hebben we dit seizoen nog niet gezien bij Voorwaarts, 2 kansen en 2 doelpunten. We zien langzamerhand de meeste supporters uit de kantine komen, die zich afvragen of het echt al 2-0 is. Iets te lang opgewarmd en aan de koffie gezeten, waardoor ze 2 doelpunten hebben gemist. Op het veld heeft Voorwaarts de overhand, maar is Daarle duidelijk wel wakker geschut. Daarle gaat wat fysieker de duels in en na ruim 20 minuten noteren we de eerste mogelijkheid voor Daarle via hun snelle rechtshalf speler. Na zo`n 25 minuten begint Julian Slot over de linkerkant aan een solo, die na wat schermutselingen eindigt in een overtreding binnen het 16-meter gebied, waardoor scheidsrechter Weuring besluit om een penalty te geven. Deze wordt door Bernd Bove prima binnen geschoten, waardoor we 3-0 kunnen aantekenen. We zien nog enkele mogelijkheden voor Voorwaarts, maar er wordt niet meer gescoord, waardoor we een ruststand van 3-0 kunnen noteren.

Bij Voorwaarts wordt er niet gewisseld, zodat de 2e helft met dezelfde 11 begonnen wordt.

De start van de 2e helft zien we eenzelfde beeld als bij de start van de 1e helft. Mauro Slatius is in de 1e minuut in staat om de achterlijn te halen en zijn harde voorzet, wordt door Jordy Harms over de doellijn gewerkt. De 4-0 binnen 1 minuut na aanvang van de 2e helft….. Na de aftrap van Daarle is Voorwaarts snel in staat om in balbezit te komen en nu is het Bernd Bove, die met een goede actie Dylan Snippe voor het doel zet, die onberispelijk hard de bal hoog in het doel schiet. 47e minuut is het 5-0. Langzaam komen de supporters uit de kantine, die zich opgewarmd hebben aan een kop koffie, biertje of een kop warme chocolademelk. Hebben ze nu weer 2 doelpunten gemist? Bij Voorwaarts begint er langzaam wat gemakzucht in het team te komen, waardoor de passes slechter worden en er niet continue druk op de bal gezet wordt. Dat resulteert in 1 van de sporadische uitvallen van Daarle, die door hun snelle middenvelder goed wordt afgestraft, waardoor het 5-1 wordt. Voorwaarts gaat op meerdere posities wisselen en probeert hierdoor weer wat meer druk te gaan zetten. Dit lukt gedeeltelijk, aangezien er wel weer iets beter gevoetbald wordt, maar tot doelpunten leidt het niet meer. Ook Daarle is niet in staat om nog gevaarlijk te worden, waardoor de wedstrijd langzaam een beetje dood bloedt. Voorwaarts wint met 5-1, waarbij de supporters die niet op tijd bij de aftrap van de 1e helft /2e helft aanwezig waren, waarschijnlijk 4 doelpunten hebben gemist. Tip voor de volgende keer is dus op tijd aanwezig te zijn.☺

Volgende wedstrijd is de laatste voor de winterstop tegen Marienberg uit.

9 december   14.30 uur      Marienberg 1  –  Voorwaarts 1

Opstelling:  D. Stuifzand, R. de Lange, C. Sickman, S. Scherphof, T. Olsman (W. Roelofs), L. Bove, D. Snippe (D. Heerkes), B. Bove, J. Slot (K. Klos), M. Slatius (K. Ekkel) , J. Harms ( N. Wessels).