Bijzondere expositie in Kulturhus De Klaampe

0
613

Kulturhus De Klaampe is actief met het organiseren van verschillende exposities. Naast het genieten van prachtige werken aan de wanden, biedt Kulturhus De Klaampe op deze manier een podium voor creatieve uitingen die de maatschappij op vele manieren weergeeft. Na de succesvolle expositie van schilder Gerda Altena volgt er binnenkort een foto voorstelling met een bijzonder thema.
Manuela (12) uit Westerhaar lijkt een heel gewoon meisje. Maar in haar hoofd gaan sommige dingen moeilijker dan bij andere kinderen. Dat komt doordat Manuela het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) heeft, ontstaan doordat haar moeder alcohol dronk toen ze in haar buik zat. Ze kan zich niet goed concentreren op school en vergeet veel. Ook rekenen en klokkijken vindt ze lastig.

Introductie scheiding

 Kinderen met FAS zijn geestelijk en lichamelijk beschadigd en kunnen onze complexe maatschappij niet goed aan. Manuela is meestal vriendelijk, openhartig en spontaan. Maar ze is ook erg kwetsbaar. Hun hersenbeschadiging veroorzaakt concentratie-, geheugen- en gedragsproblemen.
Een zomer lang maakte Manuela samen met een maatje foto’s van haar wereld. Het zijn foto’s van dingen die haar blij of boos maken, van dingen die ze mooi vindt, van familie, vakantie en nog veel meer. Een deel van deze foto’s zijn te zien op de expositie in Kulturhus De Klaampe, samen met professionele portretten en reportagefoto’s van meerdere kinderen met FAS.
De expositie van Manuela is onderdeel van het FAS-project gemaakt door Fotograaf Allard de Witte en journalist Joost Bos. Ontdek meer op www.fasproject.nl en loop Kulturhus De Klaampe binnen voor deze bijzondere expositie. Van 5 tot 25 september is de expositie FAS-kinderen te zien in Kulturhus De Klaampe in Westerhaar. Opening met Manuela en de initiatiefnemers van het FAS-project op 5 september om 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier