Automaatje Twenterand zoekt vrijwilligers

0
2656

Mijn naam is Herma , ik ben werkzaam als vrijwilliger bij AutoMaatje Twenterand.

Samen, met mijn collega Gerlo, doe ik daar de planning en maak een match met deelnemers en vrijwilligers voor een rit naar bijv. huisarts , ziekenhuis of naar de kapper ed.

Ook ga ik bij deelnemers op huisbezoek om kennis te maken en uit te leggen hoe AutoMaatje werkt. Op deze manier hoop ik meer vrijwilligers en deelnemers te werven.

Ik zal vertellen hoe AutoMaatje werkt:                     

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij lokale vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele gemeente / buurtgenoten vervoeren voor 0,30 cent per km. Gerekend vanaf het adres van de vrijwilliger. Het kan dus gaan om een ritje naar de huisarts, de winkel of op visite. De opzet is om mensen die nu noodgedwongen thuis zitten, omdat ze minder mobiel zijn, weer te laten deelnemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer.

Ook het persoonlijke contact tijdens een rit is heel fijn voor de mensen, omdat de vrijwilliger meestal de eerste, dan wel enigste mensen zijn die ze spreken op een dag buiten de zorg om.

Zo worden plaatsgenoten ( weer ) met elkaar in contact gebracht en wordt hun wereld weer iets groter. AutoMaatje is zeker niet te vergelijken met een (WMO) taxi-service, wij werken uitsluitend met vrijwilligers die dit samen mogelijk kunnen maken voor mensen die minder mobiel zijn en niet met openbaar vervoer of taxi kunnen gaan.

Als ik uw interesse heb gewekt en u wil graag meer informatie of u wilt u opgeven als vrijwilliger of deelnemer hoor ik graag van u.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9:00 – 12:00 uur.

Op telefoonnummer 06 83 87 81 51

Email: automaatje@zorgsaamtwenterand.nl    

 

Loopt u liever even binnen? Dan kan dat ook bij het Zorg Informatie Punt:

Maandagochtend van 9:00 – 12:00 uur aan de Hoofdweg 132 J in Westerhaar

1ste en 2de dinsdagochtend van de maand van 9:00 -12:00 uur aan de Goosenplein 1D in Den Ham

3de en 4de dinsdagochtend van de maand van 9:00 -12:00 uur aan de Hoofdweg 132 J in Westerhaar

Woensdagochtend van 9:00-12:00 uur aan het Oranjeplein 7H in Vroomshoop

Donderdagochtend van 9:00-12:00 uur aan de Koningsweg 28 in Vriezenveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier