Actie NLDOET/DEBLOKSTOEKEDOET

0
1076

groepsfoto.jpgHet Oranje Fonds organiseert ook dit jaar weer samen met duizenden organisaties in het land NLDOET. Het is een grote vrijwilligersactie van Nederland.
NLDOET zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
Natuurlijk doet OBS de Blokstoeke ook weer mee , net als ieder jaar.

Alle leerlingen van groep 5 en 6 gaan de speeltuin “ons Domein” zwerfvuil vrij maken. Teksten die niet kindvriendelijk zijn, verwijderen. Hondenpoep opruimen, tegels mos- en onkruid vrij maken, zodat alle kinderen uit Westerhaar die er spelen, er ook “schoon” kunnen spelen. Ook het bestuur van Ons Domein is uiteraard aanwezig.

De leerlingen van de leerlingenraad uit groep 5 en 6 hebben de actie zelf voorbereid. Er is gesproken over het waarom van deze actie, ook is er een draaiboek en een materialenlijst gemaakt. In de klas gaven zij de een presentatie van de actie in groep 5 en 6, zodat iedereen de bedoeling begreep.

Introductie scheiding

Op de dag zelf heeft de leerlingenraad de taken verdeeld, de materialen klaargezet en de leerlingen verdeeld in groepjes met een goed omschreven taak . De kinderen hebben met veel plezier en ontzettend enthoustiasme “Ons Domein” geharkt, gepoetst en geveegd. Na afloop hebben de kinderen heerlijk gespeeld en nog iets gedronken in de kantine.

De slogan van de leerlingenraad: Wij……. wij zijn er voor elkaar werd weer op een mooie en zinvolle manier vorm gegeven en liet zien dat het niet bij woorden alleen blijft.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier