Voorwaarts loopt weer uit op concurrentie na winst op Rijssen Vooruit

0
800

thumbnail-rvvoo.jpgVoorwaarts loopt weer uit op concurrentie na winst op Rijssen Vooruit Voorwaarts moest zaterdag in Rijssen tegen het plaatselijke Rijssen Vooruit op zoek naar eerherstel na de nederlaag vorige week tegen ON.
De tegenstander met de mooiste tribune en het slechtste veld. De selectie is nagenoeg compleet, alleen Rutger Slot ontbrak.

Om exact half 3 floot scheidsrechter Rikhof uit Almelo af en R.V. liet zich van met af aan terug zakken en liet Voorwaarts het spel maken en probeerde met de behendige en technische spelers via een counter razendsnel gevaarlijk te worden.
Het eerste echte gevaar kwam echter van Voorwaarts. In de 6 de minuut wilde de keeper ban de thuisclub de bal in het spel brengen maar het slechte veld hielp hem daar niet bij. Hij schoot de bal zo bij Gert Dogger in de voeten, die bedacht zich geen moment en schoot direct. De keeper moest zich tot het uiterste streken om de bal nog tot corner te verwerken. Hiermee was de toon gezet.
Voorwaarts had het bal bezit maar was niet bij machte om veel dreiging uit te voeren op de verdediging van Rijssen Vooruit. Een stroperige periode volgde. Geen echte kansen en veel foute passes. Het beloofde door de moeilijk bespeelbare grasmat een lastige middag te worden. Voorwaarts was beter in de omschakeling en dat resulteerde ook in de 0- 1. Een aanval van de thuisclub werd goed onderbroken door Bjorn Wessels die Lars Bove aan het werk zette. Die wist zijn broer Bernd de diepte in te sturen. Bernd zag op zijn beurt Jordy Harms vrij staan en die faalde oog in oog met de keeper niet. Na 20 minuten stond het 0-1 en dat zou bevrijdend moeten werken. Nou, dat werkte averechts want de fase na het doelpunt was voor de thuisclub die in de 37ste minuut de grootste kans van de wedstrijd had. Een snel genomen vrije trap zorgde voor verwarring bij de Voorwaartsen en de spits van Rijssen Vooruit kon vrij door naar keeper Stuifzandt. Gelukkig voor de koploper controleerde hij de bal niet goed waardoor de oranjehemden met de schrik vrij kwamen.

Introductie scheiding

Na de thee deelde de thuisploeg de lakens uit op het hobbelveld. De behendige spelers wisten Voorwaarts tot verlegenheid te brengen met goede acties maar echt gevaarlijk werden ze niet. Het leek een moeilijke wedstrijd te gaan worden voor Voorwaarts, de 0-1 bleef een te magere marge. In de 64ste minuut kwam de bevrijdende 0-2. Dit keer lukte een combinatie wel goed. Jordy Niks speelde Jordy Harms in die met een mooie beweging Lars Bove diep stuurde. Lars kon de bal knap over de uitgelopen keeper wippen en het scoorde de bevrijdende treffer. Daarna moest Gert Dogger de 0-3 aantekenen maar het was niet zijn middag en hij mistte dan ook vrij voor het doel. De ruimtes werden groter en Voorwaarts kwam beter in het spel. Gert Dogger werd gewisseld voor Roy de Lange die meteen liet zien dat hij een basisplaats wil veroveren. Een pass in de diepte van Wout Roelofs werd door Roy de Lange handig opgepikt die met een droge schuiver de keeper passeerde. Voorwaarts zat na 80 minuten op rozen maar ze wilden deze matige wedstrijd toch goed afsluiten. Het Voorwaartspubliek wat altijd met grote hoeveelheden mee reist kreeg in de slotfase eindelijk waar voor hun geld. Zeker toen in de 87ste minuut het vierde doelpunt viel, misschien wel de mooiste. Tom Meier, die deze middag veel onderscheppingen veroverde wist dat ook nu weer te realiseren. Met een prachtig stiftballetje legde hij de bal net over de verdediging in de voeten van Jordy Harms. Jordy zorgde met een korte kapbeweging dat de laatste verdediger van Rijssen Vooruit het bos in dook en scoorde simpel maar zuiver met zijn linker de 0-4. Rijssen Vooruit was moe gestreden en hoopten op het eindsignaal van scheidsrechter Rikhof. Voorwaarts wilde nog even laten zien dat het makkelijk scoort dit seizoen. Bjorn Derks gaf vanaf links een hoge verre voorzet. Bernd Bove stond daar al klaar en wist de bal ineens voluit in de touwen te jagen. Nu vond ook de goedleidende scheidsrechter het mooi geweest en na 94 minuten floot hij voor het eindsignaal. Korte tijd na afloop klonk er een gejuich in de kleedkamer van Voorwaarts toen duidelijk werd dat de concurrenten punten hadden verspeeld. ON verloor bij Wilhelminaschool en in Bergentheim speelde RKSV verrassend gelijk tegen de nummer 3. Voorwaarts heeft de voorsprong die het vorige week verspeelde weer terug en kan zich richten op de lastige tegenstander DES dat volgende week op bezoek komt in Westerhaar. Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks, Niks, L. Bove, B. Bove, Roelofs, Harms, Dogger (71. De Lange)