Ruime overwinning voor SDO/UNI

0
602

logo-korfbal.jpgOp zaterdag 22 november werd er in sporthal “de Klaampe” een wedstrijd gespeeld tussen SDO/UNI 1 en de bezoekers uit Haskerdijken, SIM 1. De thuisclub had de voorgaande twee wedstrijden gewonnen terwijl de bezoekers nog wachten op de eerste punten.
Vanaf het eerste fluitsignaal liet SDO/UNI zien dat het de betere ploeg was. SIM kon geen vuist maken tegen de ploeg. SDO/UNI creëerde kans op kans en doordat de rebound goed verzorgd werd konden de aanvallers blijven schieten. Dit resulteerde ook in doelpunten. Na 15 minuten spelen was het al 7-1. SIM dat tot dan toe weinig goede kansen had gehad kwam plotseling weer iets terug in de wedstrijd, 8-6. Dit kwam omdat SDO/UNI iets inzakte in de verdediging. Toch stelde SDO/UNI voor rust orde op zaken door nog twee keer te scoren. De ruststand was daardoor 10-6.

Na rust was SDO/UNI opnieuw de betere ploeg. Aanvallend speelde de ploeg erg verzorgd en kreeg hierdoor veel kansen. En er werd zo strak en geconcentreerd verdedigd dat SIM weinig kans kreeg om te scoren. Hierdoor werd het verschil in de stand steeds groter. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het 17-7. Ook in het laatste deel van de wedstrijd verslapten de Tukkers niet. Bij een stand van 22-9 kon de trainer van SDO/UNI het zich veroorloven om bijna een heel vak te wisselen. De einduitslag was 23-9 in het voordeel van SDO/UNI.
Volgende week speelt SDO/UNI 1 in Lemmer tegen de gelijknamige ploeg. De wedstrijd wordt gespeeld om 21:15 uur in sporthal “De Hege Fonnen”.