S.D.O. weet weer wat winnen is.

0
815

logo_sdo_349Afgelopen zaterdag speelde S.D.O. de eerste thuiswedstrijd weer tegen Noveas uit Steenwijk.
Na de misstap van vorige week tegen Stadskanaal was S.D.O. er op gebrand om deze wedstrijd te laten zien wat het waard was. S.D.O. begon fel aan de wedstrijd en liet zien aan Noveas dat er in Westerhaar niets te halen viel. Na 17 minuten hield Margreet Nijboer het voor gezien en werd ze vervangen door Lummie Schippers die een goede invalbeurt beleefde.
S.D.O. speelde in de eerste helft erg fel en had het betere van het spel, na 20 minuten stond er een stand van 6-2 op het scorebord. Ook voor rust was het S.D.O. dat het laatste woord had en Helma Vos zette een ruststand op het bord van 8-3.
Ook na rust was het S.D.O. dat meteen tot scoren kwam, Rick Hartman benutte een strafworp. Ook invalster Lummie Schippers pikte haar doelpunt mee door een slim blok onder de korf te zetten en vanuit hier te scoren. Brendan Stegehuis kreeg ook nog enkele speelminuten, hij verving Rick Zomer, die overigens een prachtige doorloopbal maakte in de 2e helft. S.D.O. speelde de 2e helft niet zo geconcentreerd en fel als de 1e helft en nam iets gas terug. Hierdoor kon Noveas makkelijker tot scoren komen en was het Noveas dat als laatste tot scoren kwam en er een eindstand op het bord stond van 14-10.

Het 2e van S.D.O. speelde gelijk tegen Devinco, na een moeizame wedstrijd wist het 2e op de valreep toch nog een punt binnen te slepen. Volgende week is S.D.O. vrij, een grote schare SDO-ers zal dan afreizen naar Rotterdam om het grootste korfbalspektakel van het jaar mee te maken, de zaalfinale van de Lotto Korfballeague. Op 24 april speelt S.D.O. tegen Centrum uit de Krim, deze wedstrijd begint om 15.30 uur in de Krim.