2 & 3 juli 7e editie All American Saturday in Westerhaar, Volop muziek en spektakel !!

0
913

373348258_6_m5dr_400American Events is er dit jaar weer in geslaagd om een schitterend programma in elkaar te zetten, mede door de viering van het 125 jarig bestaan van Westerhaar hebben ze extra uitgepakt. Maar liefst negen bands doen deze editie Westerhaar aan. Waaronder drie echte Amerikaanse top bands. “The Sidewinder” uit Engeland speelt in het voorprogramma van vrijdag avond 2 juli en ze starten om precies 19.00 uur. The Sidewinder is louter een band die puur country music ten gehore brengt. Voor de vele country line dancers zal deze band dan ook een ware verrassing zijn en ze zijn er van overtuigd dat dit de ware country band wordt op dit gebied in Nederland. Omstreeks 21.30 uur is het de beurt aan de nieuwe sensatie uit de USA : “Johnny Falstaff” met uniek stemgeluid stijl Dwight Yoakam / Chris Isaak!, Honky Tonk Rockabilly en country van de bovenste plank !
Verder zullen er deze avond nog diverse surprise acts plaats vinden. Dit gaat door tot in de late gezellige uurtjes.

Zaterdag morgen 3 juli vanaf 10.00 uur zullen weer honderden brullende 8 cilinder USA voertuigen de weg naar Westerhaar weten te vinden. De echte liefhebbers van de “American Way of Life` komen deze dag zeker aan hun trekken. Vele glimmende muscle cars en echte oldies met grote vleugels, motoren, trikes en trucks zullen te bewonderen zijn. De gehele dag zijn er diverse stunts op een speciaal afgezette arena. Met onder andere een paarden stunt show die wordt verzorgd door The Black Riders. Het Eurol Stuntteam zal diverse Jet shows demonstreren en ook een tal van stunts over het publiek heen storten. Wederom ontbreken de standhouders niet, waar verschillende USA gadgets te verkrijgen zijn. De kleintjes vermaken zich met diverse kinderattracties, o.a. een heuse mini kermis en springkussens. Ballonnen clown Bibi is er om te schminken en menig kind te verblijden met een leuke voor hem / haar gemaakte ballon. Natuurlijk is er veel meer te doen, dan hier wordt beschreven. Check de site www.americansaturday.nl voor uitgebreide informatie.

Zaterdag begint het muzikale programma om 10.30 uur met als aftrap voor deze dag country zangeres “Daily”. Daily is een graag geziene gast op dit festival, dit is dan ook al de 5e keer dat ze hier op het podium staat. Om 12.00 uur zal het podium ingenomen worden door de uit de USA gecontracteerde band “The Hillbilly Casino”. Deze band uit Nashville is opgericht in 2004 en bestaat uit louter bekende muzikanten die hun sporen al lang hebben verdient in grote acts namelijk Nic Roulette (Blue Moon Boys) vocals, Ronnie Crutcher (Brian Setzer`s Nashvillains) guitar, Geoff Firebaugh (BR549) double Bass en Andrew Dickson (Brian Setzer`s Nashvillains) drums. Ze spelen een vette mix van Rockabilly, Countrybilly, rock `n roll maar mixen ook allerlei andere invloeden zoals Punkabilly Honky Tonk Blues etc. in de stijl van Brian Setzer tot Br 549 en Reverend Horton Heat. De band is uitgegroeid tot een grote naam in de US en zijn goed voor zo`n 200 optredens per jaar. Voor de allereerste keer hebben we een echte authentieke band uit de Appalachen(= de bakermat van Bluegrass) kunnen strikken, namelijk :”The Darnell Woodies”. Ze spelen een jambalaya van Appalachian Punk-Bluegrass-Ol`Timey-Vaudeville-Western.Gewapend met een hele verzameling akoestische instrumenten zoals een contrabas,akoestische gitaar,mandoline,banjo,viool en zelfs accordeon..Dit alles aangelengd met harmonieuze samenzang en outstanding multi getalenteerde rasmuzikanten. Wedden dat je niet kan blijven stilstaan met het aanschouwen van deze uitgelaten bergbewoners uit de Appellachen ? Iemand die ooit de film Deliverance gezien heeft weet waarover we spreken, dit is Appalachian Banjo Driven Crazyness !

Rond 16.30 uur komt de echte liefhebber van vette dampende blues aan zijn trekken met een spetterend optreden van “Sugar Mama”. Sugar Mama speelt sinds `86 hun eigen stijl Boogie en Blues..
Muzikanten met ieder hun verleden in “rootsmuziek” bundelen hun krachten in een band met als motto “We play Rock & Roll music with a Bo Diddley beat. Ze brengen blues met een “drive” recht uit het hart. Na dit optreden komen er nog drie bands het publiek muzikaal vermaken o.a. : “1 St-Avenue” uit Zwolle, een gelouterde Classic Rock cover band. De unieke nummerkeuze zorgt voor een hoge herkenbaarheid bij het publiek. Later de avond treden de mannen van “Break it Down” uit Vroomshoop op met rock covers van diverse bekende artiesten. Afsluiter van het festival is de lokale band uit Westerhaar en omgeving afkomstige “Tabasco”. Op het podium zijn ze zeer gedreven en zie je ook dat ze werkelijk genieten. Tabasco heeft een zeer breed repertoire met diverse songs van o.a. Live, Anouk, Amy mc Donald, Gabriella Cilmi , The Blues Brothers etc. Ze zullen vanaf 23.00 uur hun geluid laten horen.
Om het hele programma financieel rond te kunnen maken vragen ze aan de bezoekers een kleine bijdrage van € 3,50 p/p, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Bezoekers met een USA voertuig kunnen het terrein gratis betreden. Treintje Bello rijdt de beide dagen gratis door ons dorp om je van en eventueel naar huis te brengen vanaf het feestterrein.
Kortom het beloven al met al weer twee schitterende dagen te worden. Zorg dat je er bij bent !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier