1e prijs straatversiering naar Vinkenweg.

1
1632

img_5798_zw_320x200_285In het kader van het 125 jarig bestaan van Westerhaar zijn bijna alle straten in het dorp versiert. Sommige straten hebben echt alles uit de kast getrokken om hun straat zo mooi mogelijk te versieren. De 1e prijs van de straatversiering is gewonnen door de Vinkenweg. Het thema van hun straatversiering is: De Vinkenweg in de jaren 50.
Maanden lang hebben de buurtbewoners gewerkt aan de straatversiering. Er zijn ongeveer 30 poppen gemaakt en gekleed in de stijl van de jaren 50, er zijn decors gebouwd om de bewoners van deze straat in de vijftiger jaren uit te beelden. Zo is er de bakker, de kruidenier, de huisjesmelker, de schoolmeester, het grote gezin, de 1e televisie, de melkboer en de fietsenmaker, destijds allemaal woonachtig aan de Vinkenweg te bewonderen.
De huidige bewoners hebben het niet gelaten bij het bouwen van de decor stukken, maar zijn zelf ook van groot tot klein gekleed in de stijl van de jaren 50. Dat dit een prachtig beeld oproept van die naoorlogse jaren, mag duidelijk zijn. De kinderen spelen op de straat de spelletjes van toen, muziek uit de vijftiger jaren klinkt door de straat, kortom: het beeld is compleet, en heel herkenbaar voor vele mensen. Het enthousiasme onder de bewoners, maar zeer zeker ook onder het publiek is groot.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier