0
1705

logo-vv-voorwaarts-125.jpgIn de strijd om de 2e periodetitel moest er deze zaterdag gewonnen worden van CSV’28. Ondanks de lage klassering geen gemakkelijke tegenstander. Zonder Roy de Lange, Gerran Protzman en de zieke Israël Basmaci werd om 14.30 uur door scheidsrechter het sein gegeven om te beginnen. Al na 50 seconden lag de bal in het net. In het Voorwaarts doel wel te verstaan, de bal werd hoog richting de zestien meter geschoten en Rutger Slot kopte de bal beheerst terug op Dinand Stuifzandt. Dinand was echter al onderweg naar de bal en kon daardoor de 0-1 niet meer voorkomen. Een domper voor Voorwaarts, zo snel al op achterstand. In de 28e minuut was het weer raak en weer aan de verkeerde kant. Theo Mulder gleed uit op de achterlijn en de toegesnelde spits van CSV’28 kon de bal zo klaarleggen voor Peter Bruintjes die de 0-2 kalm binnenschoot.

Na een half uur spelen kreeg Voorwaarts meer grip op het spel en dat leidde meteen tot enkele mogelijkheden. Doelpunten bleven weliswaar uit en met een 0-2 achterstand werd de rust bereikt. In de tweede helft kwam Bjorn Wessels voor Mark Ekkel. Voorwaarts ging vol op zoek naar de aansluitingstreffer en met een paar mooie combinaties kwamen er kansjes, maar nog steeds geen doelpunten. Het meeste balbezit was deze middag voor Voorwaarts maar de momenten waarop CSV’28 de bal had was er direct gevaar. In de 60e minuut lag de genadeklap op de loer, twee spelers van CSV’28 stonden nagenoeg voor een leeg doel maar geen van beiden haalden de trekker over. Voorwaarts bleef in de race en in de 68e minuut werd Jordy Harms de diepte ingestuurd, net voor de zestien meter werd hij onderuit gehaald hetgeen een rode kaart betekende voor de CSV-verdediger. De toegekende vrije trap werd door Gert Dogger prachtig binnengeschoten, 1-2. Vanaf dat moment was het Voorwaarts wat de klok sloeg, aanval op aanval, kans op kans, maar geen goals. In een spaarzame uitval van CSV’28 kopte de kleinste man van het veld, Syaäm Ubro, de bal onverwachts achter Dinand Stuifzandt. Met 1-3 op het scorebord leek de wedstrijd gespeeld, ondanks het veldoverwicht. Toch wist Voorwaarts zich nog te herpakken en in de 84e minuut scoorde Jordy Harms de 2-3. In de slotminuten schoot René Nijhof de bal op de lat, kreeg Gert Dogger nog enkele prachtige kansen maar het punt leek niet bleek te redden. Uiteindelijk ging CSV’28 met de drie punten terug naar Zwolle en kon Voorwaarts de wonden likken. En was het onterecht? Nee, deze middag was het veldspel van Voorwaarts niet best. In de tweede helft werd er in ieder geval veel strijd geleverd maar dat is niet altijd de garantie dat de punten ook binnen zijn. Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen SVI, de laatste wedstrijd van de eerste periode. Hoewel het niet meer in eigen hand ligt is er nog steeds kans op winst in deze eerste periode.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot (64e Thom van de Woning), René Nijhof, Theo Mulder, Mark Ekkel , (46e Bjorn Wessels), Bernd Bove, Michel Lensen, Patrick Webbink (80e Tom Meijer), Jordy Niks, Gert Dogger en Jordy Harms