150 bomen besmet met eikenprocessierups

0
1114

Twenterand - Op zo`n 100 tot 150 eiken in de gemeente Twenterand zijn nesten van de eikenprocessierups aangetroffen. Dit blijkt uit een inventarisatie van de gemeente. Er komen nog steeds meldingen van nieuwe nesten binnen. |

Het gaat hierbij om eiken aan de Oostermaatweg, de Walstraat, de Buitenlandweg, op het kerkhof in Vriezenveen, de Berkhofflaan, de Mr. Kunstweg, de Nieuwe Daarleveenseweg, de Dalweg in Westerhaar, de Hoofdweg tegenover de Mr. Bakhuisschool en de Westerweilandweg. Omdat de nesten vrij hoog in de boom zitten, zijn er waarschijnlijk meer nesten dan tot nog toe zijn geteld.

De gemeente begint morgen met de bestrijding van de rups. De soort kent namelijk voor de mens gevaarlijke brandharen. De bestrijding gebeurt op een zo`n milieuvriendelijke manier, door de rupsen op te zuigen of weg te branden. Omdat pas morgen met de bestrijding van de rupsen wordt begonnen, zijn de bomen die besmet zijn gemarkeerd met linten. Daarbij heeft de gemeente de voorlichting via de website en folders in gang gezet. De bestrijding neemt enkele dagen in beslag. De gemeente blijft in de maanden juni en juli inspecteren op de processierups. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier