Voorwaarts weer met lege handen in Nijverdal

0
1624

Met dezelfde opstelling als vorige week trad Voorwaarts aan de aftrap bij SVVN in Nijverdal. De sterkst mogelijke opstelling moet punten opleveren was de inzet van Voorwaarts.

Na de aftrap was Voorwaarts nog niet wakker en SVVN kon meteen gevaarlijk worden maar het leverde geen doelpunt op. Snel daarna kwam het team in de wedstrijd en begon het aan aanvallen te denken. In de 18e minuut kreeg Voorwaarts de grootste kans in de 1e helft. Mauro Slatius werd op rechts goed diep gestuurd door Bernd Bove. Hij sneed goed voor zijn tegenstander naar binnen maar de verdediger kon het hem nog net moeilijk maken waardoor zijn inzet via de keeper naast het doel rolde. Daarna waren er een aantal pittige overtredingen van de thuisploeg maar scheidsrechter Willems leek vandaag zijn kaarten te zijn vergeten.

SVVN kreeg een paar goede kansen waarvan de beste via een corner op de lat werd gekopt door de boomlange linker verdediger. In de slotfase van de eerste helft konden beide teams nog scoren. Aan Voorwaarts kant schoten Bernd Bove en Tim Harms net over maar de ruststand bleef 0-0.

Na de thee was het snel raak voor de thuisploeg. Een afvallende bal werd in de 48e minuut hard in de rechter hoek geschoten waar doelman Stuifzandt zijn handen net niet goed genoeg tegen de bal kon krijgen, 1-0. Voorwaarts ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Veel duels op het middenveld zonder dat er grote kansen ontstonden. Scheidsrechter Willems toonde ook in deze fase geen gele kaarten bij veel overtredingen van SVVN die daarmee steeds meer de grens van het ontoelaatbare kon opzoeken. Dat was in het nadeel van Voorwaarts dat daardoor niet in haar spel kon komen. Toch kreeg het in de 65e minuut nog een enorme kans. Een prachtige steekpass van Lars Bove bereikte broer Bernd die dwars door het midden van de Nijverdalse defensie kon opduiken voor de keeper. Hij probeerde de bal in de verre hoek te schuiven maar Keeper Loohuis kon nog net met zijn voet redding brengen.

Voorwaarts ging risico nemen en speelde het laatste kwartier met 3 man achterop. De druk werd groter maar er kwam ook ruimte voor de thuisploeg. Die kregen ook kansen maar verzuimden definitief de trekker over te halen. Zo bleef Voorwaarts tot de laatste minuut zoeken naar een doelpunt maar SVVN ontregelde veel door onbestrafte overtredingen. Scheidsrechter Willems weigerde vandaag een kaart te trekken. Dat deed hij wel in de laatste minuut. Na weer een grove charge op Tim Harms reageerde hij zich onreglementair af waarna de scheidsrechter dit keer wel een kaart trok. Uit zijn achterzak toverde hij de rode kaart tevoorschijn en Tim kon vertrekken.

Even daarna floot hij de wedstrijd ten einde waarmee Voorwaarts met lege handen bleef. Hard gewerkt, sterk verdedigd, veel duels gewonnen maar geen doelpunten. Voorwaarts zit in de hoek waar de klappen vallen maar volgende week is er een laatste kans voor de winterstop als Wilhelminaschool op bezoek komt.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Scherphof, Roelofs (81. Klos), Boertje (87. Snippe), L. Bove, B. Bove, Dogger (54. Van Nuil), Harms en Slatius