Voorwaarts boekt dik verdiende overwinning op Marienberg

0
173

Op zaterdag 11 mei speelt Voorwaarts 1 thuis tegen Marienberg 1.

Op een perfect gemaaid veld onder prachtige weersomstandigheden zien we 2 teams de grasmat betreden, die beide grote belangen hebben bij de winst.

Waar misschien velen vanaf de aftrap een jagend en fel Marienberg verwachten blijkt de praktijk anders….Marienberg wacht af en besluit hun `oude` spelletje te gaan spelen, namelijk gelederen gesloten houden achterin en counteren bij balverlies van de tegenstander.

Voorwaarts heeft dus veel balbezit en dat resulteert na 2  minuten al in een doelpunt. Een gekraakte voorzet komt bij de 2e paal voor het doel waar Yarnick Boertje de bal binnen kopt. 1-0

Dit was een uniek doelpunt aangezien Yarnick zijn 1e doelpunt in ± 5 jaar selectie maakt en dan ook nog met zijn hoofd.

Enkele minuten later krijgt Voorwaarts een corner. Omdat afgelopen week ruim een tiental corners geen enkel gevaar opleverden heeft hoofdtrainer Eric Frankfort in de voorbespreking een extra variant ingevoerd. Deze variant wordt tot in de perfectie uitgevoerd waardoor Bernd Bove de 2-0 tegen de touwen kan schieten.

Marienberg lijkt wat van slag na deze snelle achterstand en enkele minuten later krijgt Voorwaarts een grote kans op de 3-0. Jordy Harms slalomt langs enkele tegenstanders en geeft Julian Slot een perfecte kans, maar helaas gaat het schot van Julian over het doel.

Nog geen minuut later komt Marienberg voor het eerst over de middellijn en zien we een voorzet die door Dennis van der Veen vanaf de 2e paal terug gekopt wordt richting het 5-meter gebied. Bjorn Wessels wil de bal wegkoppen, maar raakt de bal dusdanig ongelukkig dat de bal achter de kansloze Alen Toprackan valt. 2-1

Waar je nu een agressiever Marienberg verwacht, jagend op het 2e doelpunt komt bedrogen uit. Marienberg besluit om weer achterover te gaan hangen en dat betekent dat Voorwaarts erg veel de bal heeft. Ook Voorwaarts heeft bij deze stand niet veel belang om alles open te gooien, waardoor het een middenveld gevecht wordt met weinig kansen.

Voor rust zien we nog 1 grote kans en die is voor Jordy Harms. Julian Slot slalomt 2 verdedigers voorbij en zet Jordy 1 op 1 voor de keeper. Helaas voor de oranjehemden schiet Jordy de bal op de buitenkant van de paal en dat zorgt ervoor dat de ruststand 2-1 blijft.

Bij Voorwaarts komt Sander Scherphof in het veld voor Roy de Lange. We zien hetzelfde spelbeeld in de 2e helft. Voorwaarts in balbezit en Marienberg loerend op de counter. Toch wordt Mariënberg gevaarlijker, aangezien Voorwaarts steeds vaker met teveel mensen aanvalt, waardoor vooral slimme vos Rolf Hofsink zich dusdanig opstelt, dat er zo nu en dan 1 op 1 momenten zijn, waarbij de verdedigers van Voorwaarts zich steeds staande weten te houden, maar wat onnodig gevaar oplevert.

Rond de 70e minuut krijgt Marienberg dan ook voor het eerst een goede schietkans, die over het doel verdwijnt.

Enkele minuten later lijkt de wedstrijd gespeeld, als Julian Slot besluit om met een prima actie de bal in de verre hoek te schieten achter de kansloze Thijs Altena. 3-1

Voorwaarts wisselt nog enkele keren en ook Marienberg wisselt meerdere spelers, waardoor de laatste 10 minuten wat minder controle op het veld is.

Voorwaarts krijgt een grote kans na een mooie aanval, het schot van Mauro Slatius belandt in het zijnet.

Marienberg schiet voor de eerste keer op het doel van Alen Toprackan in de 87e minuut. In de blessuretijd zien we Marienberg nog enkele keren een schot op doel geven, maar Alen weet zijn doel schoon te houden, waardoor de wedstrijd eindigt in een soevereine 3-1 overwinning.

Opstelling: A. Toprackan, B. Wessels, C. Sickman (M. Slatius), T. Olsman, R de Lange (S. Scherphof), L. Bove, W. Roelofs, B. Bove, Y. Boertje (D. Snippe), J. Harms (K. Ekkel), J. Slot