SDO herpakt zich, maar wint niet

0
71

Na de blamage tegen Achilles nam SDO het afgelopen weekend op tegen Elko uit Elim. Beide ploegen hadden twee punten na evenveel duels. De belangen waren dus groot: de winnaar zou aanhaken bij koploper Achilles, de verliezer zou de aansluiting verliezen en net boven de degradatiezone blijven.

Onder zomerse temperaturen floot de dienstdoende leidsman om 15:30 uur het duel in. Binnen luttele minuten wisten beide ploegen een treffer te noteren. Niet veel later gebeurde dit nogmaals, waardoor er een 2-2 tussenstand op het scorebord verscheen. Daarna nam SDO het voortouw en liep uit naar 5-2. Het lukte de Oranjehemden om de voorsprong te behouden, maar Elko kroop wel dichterbij. De ploegen gingen pauzeren bij een 8-7 ruststand.

Na de korfwisseling kwam Elko direct op gelijke hoogte, 8-8. Net als in het eerste bedrijf wist SDO weer een gaatje te slaan, het werd 11-9. Deze voorsprong wist de Reas-formatie niet te behouden. Door twee opeenvolgende treffers kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, 11-11. Elko nam het initiatief over en kwam voor het eerst op voorsprong, 11-13. SDO probeerde het tij te keren, maar wist de achterstand niet meer ongedaan te maken. Einduitslag SDO – Elko: 12-16

Een jammerlijke nederlaag voor de Westerhaase formatie. De ploeg van Rick Zomer speelde een sterke wedstrijd, maar kwam in de slotfase te kort. Er had meer ingezeten.

Over twee weken, op zaterdag 25 mei, speelt SDO opnieuw tegen Elko, maar dan in Elim. De Westerhaarders krijgen dus direct de kans om zich te revancheren voor deze nederlaag. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier