Voorwaarts beloont zichzelf en hun trouwe aanhang

0
2186

Ga er maar aanstaan, een koude zaterdagmiddag en dan mag je de voor een uitwedstrijd naar Losser. Maar ze waren er weer, de trouwe supporters. Mensen die hun cluppie overal volgen. En vandaag werden ze eindelijk weer eens getrakteerd op een overwinning. Het was al weer een tijdje geleden dat de volle winst werd gepakt. We moeten daarvoor terug naar de 2e wedstrijd van het seizoen. Vorige week waren we er al erg dichtbij, maar lukte het net niet.

Vandaag ontbraken Scherphof, Slatius en Harms door blessures. De schorsing van Tim Harms werd deze week geseponeerd. De wedstrijd begon erg rustig en aftastend. Maar na een kwartier kreeg Voorwaarts de overhand en dat resulteerde in een goede kans voor Nick Wessels. Vanuit een moeilijke hoek trof hij het been van de doelman. Voorwaarts hield het initiatief maar echte kansen volgden hier niet uit. AJC kreeg in de 34e minuut de eerste en enigste kans. Dinand Stuifzandt en Bjorn Wessels grepen beide niet adequaat in, maar Lars Bove schatte de situatie goed in en voorkwam erger. In de 38e minuut knalde een verdediger van de thuisclub met zijn knie vol op het schouderbeen van Stijn van Nuil die noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten en werd vervangen door Rene Eggink. Het onfortuinlijke van Stijn pakte goed uit voor Voorwaarts. Wout Roelofs ging een linie naar achteren en Rene kwam als nieuwe middenvelder, hij viel prima in.
De rust werd bereikt met een brilstand in het koude Losser wat wel goed is voor de Salades van Johma maar niet voor de supporters die zich konden opwarmen in de kantine van AJC’96.

Na rust zette Voorwaarts meteen druk en speelde het beste kwartier tot nu toe in dit seizoen. In de 50e minuut voorkwam de kruising een doelpunt bij een knal van de steeds beter spelend Bernd Bove. Twee minuten later was het wel raak. Roy de Lange speelde Gert Dogger aan in het strafschopgebied. Gert, met de rug naar het doel, kreeg de tijd om de vrije man te zoeken. Dit werd Bernd Bove, met een geplaatst schot vond hij de verste hoek: 0-1. Het was zijn eerste competitiedoelpunt na zijn terugkeer bij zijn club. Voorwaarts deed daarna het juiste, doorgaan en jagen op het 2e doelpunt. En die volgde in de 60e minuut. Roy de Lange leverde weer eens een strakke voorzet af en vond René Eggink in kansrijke positie. Hij kreeg echter een forse duw in de rug. De uitstekend leidende Klein Gansey wees terecht naar de stip. Gert Dogger weet daar wel raad mee: 0-2. AJC speelde daarna een soort alles of niets. Veel overtuiging zat er echter niet in. Voorwaarts speelde de wedstrijd vrij rustig uit waarmee je duidelijk kon zien dat het team steeds meer vertrouwen krijgt. Een verdiende overwinning van Voorwaarts en smaakt zeker naar meer. De helft van de competitie zit er op en de balans tussen verlies en geen verlies is positief (6x verlies, 7x niet verloren) maar door de vele gelijke spelen (5x) zijn we nog niet uit de zorgen. Hopelijk kunnen we in de 2e helft van de competitie meer wedstrijden winnend afsluiten, te beginnen volgende week thuis tegen OZC uit Ommen.

Stuifzandt; de Lange, B Wessels, L Bove en van Nuil (38. Eggink); Klos, Boertje, B. Bove en Roelofs; N Wessels(78. Ekkel) en Dogger.