Veenmuseum en gemeente ondertekenen overeenkomst

0
1304

Voorzitter Jeroen Klinkhamer van de Stichting Veenmuseum en wethouder Roel Koster van de gemeente Twenterand ondertekenden vanmiddag een overeenkomst waarmee een renteloze lening voor het Veenmuseum wordt afgesloten. Klinkhamer is blij dat de overeenkomst is gesloten: “Mooi dat de gemeente inziet wat de waarde is van het Veenmuseum, we gaan samenwerken aan een mooie toekomst voor het museum en onze vele vrijwilligers”. Wethouder Koster benadrukt het belang van het Veenmuseum voor Twenterand: “Een paar weken geleden heb ik tijdens een bezoek weer mogen ervaren wat een mooi museum het Veenmuseum is. In het doorvertellen van onze geschiedenis is het ook van belang dat er wordt samengewerkt en daarover hebben we in de overeenkomst goede afspraken met elkaar gemaakt.”

De lening draagt bij aan de doorontwikkeling van het Veenmuseum in Westerhaar – Vriezenveensewijk. Musea hebben een belangrijke maatschappelijke rol. Ze zorgen voor verbinding, ontmoeting, educatie en toerisme. “En daarmee zijn ze een belangrijke partner in het realiseren onze doelen in het sociaal domein en economie en vrijetijdsbesteding,” aldus Koster.

Motie van de raad

De gemeenteraad heeft het college van B&W via een motie gevraagd een renteloze lening af te sluiten met het Veenmuseum. Deze lening was nodig voor het herstellen van de vloer. In de motie werden door de raad de volgende voorwaarden genoemd:

·        Er samenwerking is met andere cultuur-historische verenigingen.

·        Er wordt gezocht naar externe financieringsbronnen.

·        Na 3 jaar het college te vragen de terugbetaling te toetsen om te bepalen of er kwijtschelding kan plaatsvinden.

Vervolgens is een conceptovereenkomst opgesteld en besproken met het bestuur van het Veenmuseum. Het museum is akkoord met de inhoud en de ondertekening vond vanmiddag, in aanwezigheid van penningmeester Berthil Krikken, plaats bij het Veenmuseum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier