Tiende editie Mc de Wieke Cros Event 2019

0
2715

Dit jaar organiseert Motorclub de Wieke uit Westerhaar voor de tiende maal het jaarlijkse motorcross event. Dit jaar telt de wedstrijd van zaterdag 21 september mee voor de NazomerCup competitie (www.nazomercup.nl) bestaande uit wedstrijden in Staphorst, Dalfsen, Hellendoorn en Westerhaar.
 
Het crossevent wordt wederom georganiseerd op het voormalig feestterrein aan de Schuineweg in het centrum van Westerhaar. Deze unieke locatie in het midden van het dorp biedt de bezoekers de mogelijkheid het gehele circuit te overzien, onder het genot van een biertje en livemuziek. Zie ook op de impressie van het 2018 evenement: https://www.westerhaardigitaal.nl/video-2018/.

 MC de Wieke wil de lokale jeugd en enthousiaste hobby crossers de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de motorcross middels het organiseren van het jaarlijkse evenement. Naast uiteraard de gebruikelijke mooie dagprijzen van MC de Wieke telt dit evenement wederom mee voor de MX-NazomerCup, waarmee de rijders kans maken op de superbokalen die aan de beste drie per klasse worden uitgereikt voor deze minicompetitie. De lokale hobbyrijders en de bromfietsrijders kunnen gebruik maken van een KNMV dag licentie, zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen die kennis wil maken met deze spectaculaire sport. Wel is het zaak om je dag licentie zelf tijdig aan te vragen bij de KNMV. De link naar de instructies kun je vinden op de website van MC de Wieke.De baan wordt dit jaar wederom aangelegd in samenwerking Tonny Pol, die met zijn jarenlange ervaring garant voor staat een uitdagende baan maar zeker geschikt voor alle niveaus en leeftijden. De lay-out van de baan is te zien op website van www.mcdewieke.nl. Net als vorig jaar zullen er naast de vele hobbyrijders weer vele regionale toppers aan de start staan, zodat dit garant staat voor veel spektakel. Als afsluiting van de dag de superfinale waarbij de toprijders uit de verschillende klassen het tegen elkaar opnemen om de Wieke Superbokaal. Dat ze in Westerhaar verzekerd zijn van motorcross op een hoog niveau blijkt wel dat vele jeugdtalenten uit het verleden zoals Luca Nijenhuis (65 cc Ned. kampioen), Youri van ’t Ende (85 cc Ned. Kampioen) Rick Elzinga (Ned. kampioen 85 cc) en Raivo Dankers (wereldkampioen 85 cc), in Westerhaar hebben gereden, nu op internationaal niveau rijden en nog altijd graag naar Westerhaar komen. Al met al staat dit wederom garant voor spektakel en MotoCross op alle niveaus op deze unieke locatie in Westerhaar. De inschrijving gaat dit jaar wederom via voorinschrijving via de website en kosten bij voorinschrijving zijn vijftien euro, https://www.mcdewieke.nl/inschrijven-cross-uit/.

Voorinschrijving is geopend tot en met 19 september. Inschrijving na 19 september kan alleen bij voldoende plek ’s morgens aan de baan. Kosten zijn dan twintig euro. Wil je verzekerd zijn van een startplek en je eigen startnummer, meld je dan tijdig aan. Voor verdere informatie en het laatste nieuws, zie https://www.mcdewieke.nl/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier