SDO weet niet te winnen van koploper Achilles

0
1162

Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 uit Westerhaar dan eindelijk weer eens een competitiewedstrijd. Dit keer was het Achilles 1 uit Almelo dat op bezoek kwam. De laatste keren dat de ploegen elkaar troffen was in een verleden.
De scheidsrechter floot om 16.10 uur de wedstrijd in. Voorafgaand aan de wedstrijd werden onze jongste spelers aan het publiek voorgesteld. De thuisploeg moest deze wedstrijd aantreden zonder de door corona gevelde coach Marco Groothuis. Hij werd vervangen door Mariëlle Dekker. Het vele publiek dat afgekomen was op deze wedstrijd zag dat koploper Achilles makkelijk de leiding wist te nemen. SDO kon tot een stand van 3-3 meekomen. Daarna was het de beurt aan Achilles dat maar liefst acht keer achter elkaar wist te scoren. SDO wist voor rust nog eenmaal tot scoren te komen en zo zochten de ploegen de kleedkamers op bij een 4-12 ruststand.
Na de woorden in de rust waren het de Oranjehemden die scherper de kleedkamer uitkwamen en meer rust namen in de aanvallen. Ook verdedigend kreeg de ploeg uit Westerhaar meer grip op de Almeloërs. Na een aantal goede aanvallen wisten de Oranjehemden dan ook eindelijk de gecreëerde kansen te verzilveren. Langzaam kroop de ploeg uit Westerhaar dichterbij 14-18. Met een verschil van vier doelpunten was het Achilles dat middels een gegeven strafworp het gaatje op vijf wist te zetten. Beide ploegen wisten nog een aantal keren de korf te vinden en zo floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 15-21.
Volgende week woensdag, 16 maart, staat de return op het programma. Het vlaggenschip van SDO zal naar Almelo afreizen. De wedstrijd zal om 20.30 uur aanvangen in sporthal de Schelfhorst. Ook de reserves spelen dan hun return. Deze wedstrijd zal om 19.15 uur beginnen.