SDO verliest derby van het Oosten

0
1054

Afgelopen zaterdag trad het vlaggenschip van SDO aan tegen TOP uit Vroomshoop, een echte streekderby dus. Voor de SDO’ers was dit de eerste competitiewedstrijd sinds een lange tijd. De thuisploeg wilde goed beginnen aan deze verkorte competitie, dus moest er gewonnen worden van de Vroomshopers.

Het publiek dat in grote getale af was gekomen op deze derby zag dat SDO zeer scherp begon. De thuisploeg wist meteen een gaatje te slaan naar 5-2. De Oranjehemden continueerden daarna deze voorsprong, na een kwartier stond het 8-4. Plotseling kantelde de wedstrijd, TOP wist met vijf-op-één-volgende doelpunten de score om te draaien 8-9. In de slotfase van de eerste helft was het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. Via een 10-9 tussenstand werd de ruststand van 10-11 bereikt.

In de beginfase van het tweede bedrijf nam SDO weer het initiatief. De ploeg van Marco Groothuis kwam weer aan de goede kant van de score, 14-13. Wederom brak er een fase aan waarin TOP gemakkelijker de korf vond dan de REAS-formatie. De bezoekers kwamen op een 15-17 voorsprong met nog iets meer dan 10 minuten te spelen. SDO moest vervolgens met lede ogen aanzien dat TOP het gat vergrootte naar 15-20. De wedstrijd was beslist. In de slotfase vielen er nog een aantal doelpunten over en weer. Einduitslag SDO – TOP: 17-21

Geen goede wedstrijd van de SDO’ers. De ploeg sloeg aan het begin van de wedstrijd een gat, maar wist niet door te drukken. TOP profiteerde hiervan en kwam zo beter in de wedstrijd. In de tweede helft korfbalden de Westerhaarders vooral tegen zichzelf. TOP nam terecht de volle buit mee huiswaarts. De Oranjehemden gaan zich nu richten op het treffen met Elburg. Deze wedstrijd wordt op 26 februari gespeeld in Elburg en begint om 19:00 uur.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de jongste leden van SDO aan het publiek voorgesteld. Om de twee weken is er op de zaterdagochtend Kangoeroetraining voor kinderen van 3 tot 6 jaar.