SDO sleept punt uit het vuur

0
1130

Om 15:30 uur floot scheidsrechter de heer W. Bron voor het begin van de wedstrijd. Bij aanvang van de wedstrijd staat SDO bovenaan de ranglijst en bezit Noveas de vierde plek. De vorige ontmoeting werd ruim gewonnen door de oranjehemden. Door een blessure aan de zijde van de dames kon SDO niet starten met de vier vaste dames en was er een debuut voor de 17-jarige Anne Sportel. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst een teamfoto gemaakt in de fonkelnieuwe zwarte inschietshirts gesponsord door ´Geerding & Zn glasservice.

De SDO-ers begonnen niet scherp aan de wedstrijd en keken al snel tegen een achterstand van 1-4 aan. SDO liet niet zien dat het de bovenste plek bezat. De eerste aanvallen verliepen rommelig en de gecreëerde kansen werden niet verzilverd. Ook had de Reas-formatie de verdediging niet op orde en daar werd door Noveas dankbaar gebruik gemaakt. Na de time-out aan de kant van de thuisploeg werden de spelers wakker geschud en op scherp gesteld. Dit resulteerde in twee snelle doelpunten van de thuisploeg en zo werd de stand 3-4. Tot aan de rust vielen de doelpunten over en weer. Met een stand van 6-7 begon de tweede helft. Het spel ging soms wat moeizaam, maar de thuisploeg bleef wel doorgaan maar vergat te scoren. Het was Noveas dat de korf wel wist te vinden en wederom wist uit te lopen 8-12. Het laatste kwartier van de wedstrijd was aangebroken. Het was de laatste kans voor SDO om te laten zien waarom het op de eerste plek van de ranglijst staat. De koppen werden bij elkaar gestoken, de neuzen allemaal dezelfde kant op en het tempo ging behoorlijk omhoog. Ook het publiek liet merken in de slotfase nog het volste vertrouwen te hebben in de thuisploeg. Dit resulteerde in mooie aanvallen die eindelijk werden omgezet in doelpunten en het was SDO dat op gelijke hoogte wist te komen. Tot aan de laatste seconde van de wedstrijd bleef het spannend. Noveas kreeg in de laatste seconden nog kans om met de volle buit naar Steenwijk te gaan, maar dit gebeurde gelukkig niet. Uiteindelijk moet SDO tevreden zijn met één punt aangezien het bijna de gehele wedstrijd achter heeft gestaan.

Volgende week zaterdag staat de laatste veldwedstrijd Elko 1 – SDO 1 op de planning. Hierdoor moeten de oranjehemden afreizen naar Elim. De wedstrijd begint om 15.30 uur. Doordat Elim de tweede plek op de ranglijst bezit zal dit wederom een spannende wedstrijd worden. Wij hopen dan ook dat er veel publiek naar Elim zal afreizen. Voorafgaand aan de wedstrijd zal ons tweede het opnemen tegen Elko 2 om 14.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier