SDO 1 wint met ruime cijfers van Ons Clubje 1

0
1752

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO uit tegen Ons Clubje 1 in Glanerbrug. Deze bekende tegenstander stond bij aanvang van de wedstrijd op de zesde plek. Desondanks mocht er niet makkelijk over deze tegenstander gedacht worden, aangezien de thuiswedstrijd geen makkelijke partij was (14-13).

Nadat de arbiter om 12:15 uur het startsignaal voor de wedstrijd gaf, begon de thuisploeg overtuigend aan de wedstrijd door in de eerste minuut te scoren. Echter werd dit doelpunt snel gevolgd door een treffer aan de kant van de bezoekers uit Westerhaar. Tot en met de 4-4 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna werden er door de gasten veel kansen gecreëerd en ook afgemaakt. De Oranjehemden pakten een ruime voorsprong door maar liefst zes keer achtereenvolgend te scoren. Ons Clubje wist nog een aantal keer te scoren in de eerste helft, maar hadden meer moeite om de bal door het mandje te krijgen dan hun tegenstanders. Na een doelpuntrijke eerste helft gingen beide teams met een ruststand van 8-17 de kleedkamers in. In de rust kregen de spelers van SDO de complimenten van coach Vincent Weghs. Tevreden wees hij de spelers nog op enkele verbeterpunten voordat de ploeg aan tweede helft zou beginnen.

In de tweede helft van de wedstrijd wist de ploeg al snel te scoren door een strafworp af te ronden. Daarna stagneerde de in de eerste helft zo soepel lopende doelpuntenmachine. De schoten die in de eerste helft makkelijk door de korf vielen, stuiterden nu vaak weer uit de korf. Hierdoor ontstonden een aantal één-schots aanvallen. De coach van SDO besloot dat er iets moest veranderen en liet een aantal wissels warmlopen om die vervolgens in het veld te zetten. Met behulp van de wissels bleef de uitploeg mee scoren, waardoor Ons Clubje niet terug kon komen. Met nog een paar minuten te spelen en een 16-25 voorsprong werden er nog drie wissels ingezet bij de Oranjehemden. Twee van deze wissels, Bente Sportel en Marél Wessels uit de B1, maakten op dat moment hun debuut in het eerste. Met nog minder dan één minuut te gaan zette Bente door middel van een fraai afstandsschot de eindstand op het scorebord door het 27ste doelpunt van deze wedstrijd voor SDO te scoren. Eindstand: 17-27.

Ondanks de wat mindere tweede helft kijkt SDO tevreden terug naar deze wedstrijd. Zij zullen zich komende week gaan voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen KIOS’45 1. Bij winst van deze wedstrijd kan SDO 1 niet meer van de eerste plek worden afgestoten en zullen zij het seizoen dus als kampioen in de vierde klasse afsluiten.