Repair Café Westerhaar zoekt monteurs met ervaring in elektronica

0
610

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Kulturhus de Klaampe en de Bibliotheek Twenterand organiseren samen weer Repair Café in Westerhaar op vrijdagmiddag 29 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Iedereen kan vrij inlopen.
Gezocht
Het loopt goed met de inbreng van kapotte spullen die een tweede kans verdienen. De monteurs hebben hun handen vol! Wel zijn ze op zoek naar monteurs die ervaring hebben met elektronica. Wil jij graag meehelpen aan deze leuke, gezellige en nuttige middagen? Neem dan contact op met John Hemmink (06 13013766).

Een tweede leven
Mensen die het Repair Café bezoeken, kunnen van thuis kapotte spullen meenemen. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Door repareren te promoten, wil Repaircafe Twenterand bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Ook bespaart repareren geld en kostbare grondstoffen en draagt het bij aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Ontmoeting
Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.
“Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.”
Stichting Repair Café
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café Twenterand in Westerhaar.
Wie belangstelling heeft of gewoon mee wil doen kan langskomen of zich opgeven bij Leo Webbink (06 25307519) of John Hemmink (06 13013766).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier