Opening Repair Café in Kulturhus De Klaampe

0
2620

 

Op vrijdagmiddag 31 januari opende wethouder Martha van Abbema het eerste Repair Café in Kulturhus De Klaampe in Westerhaar. Elke laatste vrijdagmiddag van de maand kan iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur langskomen met kapotte spullen om deze ter plaatse, samen met deskundige vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken.

Repair Café is een samenwerking tussen de Bibliotheek Twenterand, Kulturhus De Klaampe en vrijwilligers. Mensen die het café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee; broodroosters, meubels, föhns, fietsen, speelgoed. Alles wat het niet meer doet is welkom. Vrijwilligers blazen defecte spullen nieuw leven in, met als doel het verkleinen van de afvalberg, het behouden van kennis over repareren én het versterken van het buurtgevoel.

In Nederland gooien we veel weg. Ook spullen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten ook vaak niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt dus snel. Mensen die deze praktische kennis en vaardigheden nog wel bezitten, doen in het Repair Café Twenterand hun best voorwerpen een tweede leven te geven. Ook brengt dit initiatief buurtbewoners op een leuke manier met elkaar in contact.

Iedereen is van harte welkom in het Repair Café, de koffie staat klaar en de reparaties zijn kosteloos. Een kleine bijdrage in de spaarpot als vergoeding voor het aanschaffen van materialen wordt zeer gewaardeerd. Het Repair Café Twenterand is aangesloten bij de landelijke organisatie. Meer hierover is te vinden is op www.repaircafe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier