Nipte nederlaag Voorwaarts bij ON Almelo

0
1094

In vergelijking met de vorige wedstrijd was het team op 2 plaatsen gewijzigd. Keeper Stuifzandt was geblesseerd en werd vervangen door Sander Berghuis. Mauro Slatius was weer volledig fit. Zodoende begon Nick Wessels op de bank.

Voorwaarts ging voortvarend van start. In de 4e minuut werd Mauro in de diepte weggestuurd. Gebruik makend van zijn snelheid gaf hij op tijd breed naar Gert Dogger. Diens inzet werd echter door de ON-doelman met een snelle reactie onschadelijk gemaakt. Een minuut later kopte Kevin Klos over.

Daarna kwam ON beter in de wedstrijd en werd Voorwaarts langzaam maar zeker teruggedrongen. In de 20 minuut kwam rechterspits Mauro Lodde naar binnen en loste met links een prachtig schot, welke de buitenkant van de paal schampte. ON hielt het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Met name het centrale duo Lars Bove en Bjorn Wessels speelden sterk en voorkwamen verder gevaar van de ON aanvallers.

Na rust hetzelfde spelbeeld. In de 55e minuut viel het, na later zou blijken, enigste doelpunt van de wedstrijd. Aanvoerder Ragnar Wolf zette een 1-2 op en schoof de bal vanaf rand strafschopgebied onbereikbaar voor Sander Berghuis in de hoek. Voorwaarts probeerde daarna het spelbeeld wel te veranderen maar veel leverde dit helaas niet op. Domweg te weinig stootkracht in de voorste linie. ON geloofde het verder ook wel. Een wedstrijd die de toeschouwers snel zullen vergeten.

Volgende week weer een lastige uitwedstrijd : De Esch Oldenzaal. Aanvang 14:30 uur.

Berghuis; de Lange, B. Wessels, L. Bove, Scherphof; Boertje, Klos, B. Bove, Eggink ;Dogger (88. Roelofs) en Slatius (75 N. Wessels)