Levend Veenmuseum zeer succesvol verlopen

0
1283

Afgelopen donderdag bleek nog maar weer eens hoe populair Het Veenmuseum is als uitje op Hemelvaartsdag. Meteen vanaf het openingsuur om tien uur ’s ochtends stroomden jong en oud in grote getale toe. Het Veenmuseum had voor de gelegenheid een eigen parkeerweide met parkeerwacht ingericht en dat bleek een doorslaand succes. Zo hoefde niet iedereen meer langs de openbare weg zijn auto achter te laten.
Mede natuurlijk dankzij het stralende weer kwamen alle attracties die het Veenmuseum op haar terrein had georganiseerd voluit tot hun recht. Tijdens de vele treinritjes langs de veenhuisjes kon men volop genieten van de Holter Dansers, het uitbundige gezang van het Shanti-koor, uitleg van Thea Kroese – kersverse winnares van de Twentse Taalpries 2022 – over ons dialect, het schapen scheren, accordeonspelers en wat niet meer. Het Veenmuseum had er tevens voor gezorgd dat menig vrijwilliger zich in kleding van weleer had gestoken, wat de sfeer zeer ten goede kwam. Ook de inwendige mens is zeer aan zijn trekken kunnen komen. Talloze pannenkoeken, bruine bonen met spek en ui en broodjes paling zijn verorberd. Het winkeltje met snoep was nagenoeg uitverkocht.
Het Veenmuseum dankt al haar vrijwilligers voor de tomeloze inzet op deze dag. Samen is er voor gezorgd, dat het Levend Veenmuseum 2022 een recordaantal bezoekers gastvrij en tot tevredenheid heeft kunnen ontvangen en bedienen. Reden te meer om er volgend jaar een minstens zo groots spektakel van te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier