Kampioensploeg Westerhaar snel terug naar hoofdklasse

0
2293

De dammers van Witte van Moort 2 zijn  na een jaar eerste klasse terug in de hoofdklasse. Met een punt voorsprong op rivaal Enschede grepen de Westerhaarders in Lelystad de zwaar bevochten titel.

De polderdammers uit Lelystad leverden in de eerste uren van de wedstrijd tegen Witte van Moort taai verzet. Weliswaar had René handig met een combinatie winst geboekt maar daarna kwamen de punten moeizaam binnen. Captain Niek Kloppenburg had zich tegen Boike Mathoera lelijk in de nesten gewerkt en ook Edwin Twiest raakte in steeds grotere moeilijkheden. In een ingewikkelde stand vond zijn op papier een stuk zwakkere tegenstander Valentino Tjokro steeds maar de goede zetten en verkreeg groot voordeel.

Een door Eddie Hilberink over het hoofd geziene combinatie zette de kentering in. Toen hij van de schrik was bekomen bleek de stand allesbehalve verloren en stoomde hij zo waar op een overwinning af. Gelijktijdig stortte op drie andere borden het verzet van Lelystad ineen. Terwijl Kloppenburg en Twiest naar remise ontsnapten, noteerden Tomasz Miksa, Jeffrey Steen en Gerwin Mollink overtuigende overwinningen. Eindstand 5-15.

Enschede eindigde in de eerste klasse A  op een punt achterstand als tweede door Borne met 8-12 te verslaan.

Het kampioensteam van Westerhaar bestond in de slotronde (op bordvolgorde) uit Jan en René Schippers, Theo Leoné, Eddie Hilberink, Edwin Twiest, Tomasz Miksa, Jeffrey Steen, Alex Noppers, Gerwin Mollink en Niek Kloppenburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier