Gert Brink stelt orde op zaken in provinciale titelstrijd

0
1100

Op de tweede speeldag van het provinciale damkampioenschap van Overijssel heeft regerend Nederlands kampioen Gert Brink uit Hardenberg uitstekende zakengedaan. Brink won in de ochtendronde overtuigend van Willem Fokkert uit Hellendoorn en bond in de middagronde, de koploper Gerrit Talen uit Westerhaar aan de zegekar. Door deze twee mooie overwinningen is Brink nu medekoploper met Gerrit Talen. Beide heren hebben nu vijf punten uit 4 gespeelde wedstrijden. Talen versloeg in de ochtendronde Bennie Lawant, na een zeer sterk gespeelde partij. Talen verraste Lawant in het middenspel met een lichte combinatie en werkte de partij vervolgens vakkundig af.
In de hoofdklasse wordt er een match gespeeld van vijf partijen tussen Hammenaar Gerwin Mollink en Theo Leoné uit Borne. In de ochtendronde lekke Mollink het betere van het spel te hebben, echter onder tijdsdruk wist hij niet het juiste plan te vinden en wikkelde hij af naar remise. In de middagronde werden de schijven snel van het bord geruild en werd er na 51 zetten besloten tot remise.
Op 18 juni gaat de titelstrijd verder in Westerhaar. Komende zaterdag wordt het Nederlands kampioenschap sneldammen gespeeld in Apeldoorn. Damclub Witte van Moort is met een afvaardiging van zeven personen goed vertegenwoordigd op dit kampioenschap. Yuen Wong en Bert (categorie A), Jeffrey Steen en Bertwin Letteboer (Categorie B), Koert Meuleman, Gert Brink en Frank Schippers (Categorie C) zijn de deelnemers die de eer van de vereniging hoog mogen houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier