Eerste team opnieuw onderuit

0
886

Het eerste team van Witte van Moort heeft wederom een nederlaag moeten slikken. In Westerhaar werd met duidelijke cijfers verloren van DV VBI Huissen.

Westerhaar kwam op achterstand door de nederlaag van Thijs van den Broek. De speculatieve opzet van Van den Broek leed schipbreuk door het sterke tegenspel van zijn tegenstander Wouter Ludwig. Ook Gerbrand Hessing verloor, na een interessante opening beging hij een fout tegen Odin Mol die hem de partij kostte. Op het enige kansbord van Westerhaar deed Marino Barkel zijn best om Joost Hendriksen uit evenwicht te spelen, maar die bleef op de been. Ook remise was er voor Martijn de Leeuw die het betere van het spel had tegen de bekende Johan Krajenbrink.

Bij een 2-6 tussenstand liep de schade verder op. Gezien het getoonde spel tegen topgrootmeesters van Jan van Dijk leek Guntis Valneris een mooie tegenstander. Van Dijk liet zich echter een slechte aanvalsstand aanleunen die door Valneris met huid en haar geconsumeerd werd. Een goede prestatie leverde Yuen Wong door in een sterke partij de gevaarlijke Alexander Baliakin op afstand te houden. Wong kwam zelfs in een voordelig eindspel terecht, maar winnen deed dat niet. Bert Aalberts kreeg gedurende de partij tegen Fred de Koning wel wat voordeel maar dat leidde niet tot winstkansen: ook hier remise. Een pijnlijke nederlaag was er vervolgens voor Peter Hoopman, die in een met tactische kansen gelardeerde partij tegen Jos Stokkel uiteindelijk een doorbraak voor twee schijven nam. Bij de slagkeus ging Hoopman de fout in waardoor Stokkel kon afwikkelen naar een zeer voordelige 4-om-4 stand, die in de partij niet meer te houden was.

Bij 4-12 dreigde een monsterscore, maar zo ver kwam het gelukkig niet. Zo wist Edwin Twiest na interessante verwikkelingen zich keurig te verdedigen tegen de sterke Jasper Lemmen. Het slotakkoord was voor Herman Hilberink, die in een goede partij Toine Brouwers de duimschroeven aandraaide. Wellicht kon Hilberink het beter doen, maar in de partij leidde een en ander tot remise.

Eindstand 6-14. Voor de Westerhaarders breekt een cruciaal slot van de competitie aan. Door het terugtrekken van Culemborg staat Westerhaar nu op een negende plaats, die zou leiden tot een nacompetitiewedstrijd. Om aan deze nacompetitiewedstrijd te ontsnappen zal nog minimaal één ploeg ingehaald moeten worden. In de rechtstreekse confrontatie met CTD Arnhem kan dat al bewerkstelligd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier