‘Coronacabine’ bij Vriezenveense huisartsen

0
2031

Het aantal coronabesmettingen is in heel Nederland zorgwekkend, ook in Twenterand. Om de reguliere zorg bij huisartspraktijken door te kunnen laten gaan, is een speciale cabine geplaatst in Vriezenveen. Patiënten met corona gerelateerde klachten kunnen hierdoor op één locatie veilig gezien worden door een huisarts. Zo kunnen de andere consulten voor inwoners gewoon doorgaan in de verschillende praktijken. De cabine staat bij Gezondheidscentrum Weemelanden en kan door alle huisartsen in Vriezenveen gebruikt worden. Er wordt gekeken of in de andere kernen een dergelijke cabine ook ingezet gaat worden.

Veilig

Huisarts Han ter Horst is een van de initiatiefnemers van de cabine en legt uit hoe het in zijn werk gaat: “Het doel van de cabine is dat corona verdachte patiënten (bijvoorbeeld met koorts en luchtwegklachten) in beschermende maatregelen toch gezien en beoordeeld kunnen worden. Dit noemen we het coronaspreekuur. De cabine is een schone ruimte die gemakkelijk te desinfecteren is voor de volgende bezoeker. De huisartsen in Vriezenveen hanteren een rooster waarbij zij het coronaspreekuur verdelen. Patiënten melden zich bij de eigen huisarts. Indien nodig maken de doktersassistenten dan een afspraak voor de patiënt in het coronaspreekuur. Zij geven dan ook aan waar patiënten zich moeten melden en hoe een bezoek aan de cabine in z’n werk gaat.”

Zorgcontinuïteit 

Wethouder Mark Paters is blij met de komst van de cabine: “Namens de samenwerkende huisartsen in Vriezenveen kregen we via huisarts Han ter Horst en praktijkmanager Anke Bosboom als gemeente de vraag of we hen konden helpen door cabines te plaatsen. Omdat we het erg belangrijk vinden dat onze inwoners ook in deze tijd op een veilige manier zorg kunnen krijgen, werken we hier graag aan mee. We zijn er trots op hoe de huisartsen dit in Twenterand samen met elkaar organiseren”. 

Andere kernen

Wethouder Roel Koster vult zijn collega wethouder aan: “Ook in de andere kernen van Twenterand werken we aan het plaatsen van cabines. Als gemeente hebben we de huisartsen aangeboden per dorpskern één cabine te plaatsen om zo te helpen bij het scheiden van de patiëntenstromen en de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Zo gauw daar meer duidelijk over is, laten we dat weten.”

Inmiddels wordt er ook een cabine geplaatst in Den Ham en Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier