Aanwonenden bedenken samen oplossing voor Schuineweg

0
1455

Zo’n 40 aanwonenden en andere belanghebbenden van de Schuineweg in Westerhaar – Vriezenveensewijk kwamen maandagavond 16 september naar Kulturhus ‘De Klaampe’. Doel van de avond was om samen een oplossing te bedenken voor het verkeersprobleem van de Schuineweg. “Wat mij betreft een geslaagde avond, waarbij iedere deelnemer echt zijn best deed om een oplossing te vinden, waar iedereen het ook mee eens kon zijn,” aldus wethouder Bart-Jan Harmsen. “En dat is gelukt.”

De situatie van de Schuineweg in Westerhaar – Vriezenveensewijk is al jarenlang een doorn in het oog van de betrokken inwoners. Eerst was er de overlast van stofwolken bij droog weer door de toen nog onverharde weg. Dit is opgelost door de Schuineweg te voorzien van een asfaltlaag. Het toenemende sluipverkeer was een ander probleem, maar afsluiten van de weg kan niet vanwege het noodzakelijke landbouwverkeer en leveranciers van enkele bedrijven.

Vanuit ieders belang
Vanuit die belangen gingen de bezoekers van de bijeenkomst aan de slag met het bedenken van een oplossing. Bij zijn welkomstwoord zei wethouder Harmsen al dat als de direct belanghebbenden niet tot een oplossing zouden kunnen komen, de gemeente haar verantwoordelijkheid zou nemen: “Maar dat is natuurlijk niet wat ik wil. Ik heb liever dat de aanwezigen zelf met een oplossing komen, want alleen dan heb je draagvlak.” Door de gekozen vorm van de avond en de openingswoorden van de wethouder, voelden de aanwezigen de noodzaak om met elkaar tot een oplossing te komen. Doordat iedereen vanuit elk belang na moest denken over de gevolgen van mogelijke maatregelen, ontstond er wederzijds begrip en kon gewerkt worden aan een gezamenlijke oplossing. “De aanwonenden hebben hier echt verantwoordelijkheid genomen en daar ben ik ze dankbaar voor,” aldus de wethouder.

Oplossing
Het afsluiten van de Schuineweg met beweegbare palen kreeg grote steun en lijkt nu de oplossing die ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd. De gemeente gaat nu kijken welke beweegbare paal het beste past bij de Schuineweg en hoe dit technisch ook goed geregeld kan worden. Als daar duidelijkheid over is, dan kunnen de palen in het eerste kwartaal van 2020 worden geplaatst. En hiermee kan één van de hoog geprioriteerde verkeersmaatregelen uit het coalitieakkoord van GBT en ChristenUnie worden afgevinkt.

De aanwezigen zijn na de bijeenkomst van 16 september met een brief en een verslag van de avond geïnformeerd over het vervolg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier