Voorwaarts wint na hectisch slot

0
711

Met enkele wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week wilde trainer Marcel Borkent zaterdag de strijd aangaan tegen HTC uit Zwolle. Met Rik Teunis en de van een sleutelbeenbreuk herstelde René Nijhof in de basis moest van de medekoploper gewonnen worden. Voorwaarts creëerde zich in de beginfase enkele mooie mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde dit jammer genoeg niet.
In de 38e minuut profiteert HTC optimaal van “slippertje” in de Voorwaarts defensie. Auke van der Meer laat zich deze kans niet ontnemen en schuift de 0-1 achter Dinand Stuifzandt.
Voorwaarts wisselt goed combinatie voetbal af, met af en toe slordig balverlies. Na de thee brengt trainer Marcel Borkent Michel Lensen voor Bjorn Wessels in de hoop de druk op het vijandige doel op te kunnen voeren. Waar het in de eerdere thuiswedstrijden direct na rust mis ging kwamen de oranjehemden deze keer wel scherp uit de kleedkamer.

In de 46e minuut scoorde Gert Dogger uit een voorzet van Jordy Harms en de verdiende 1-1 stond op het scorebord. Ook de tweede helft was het meeste balbezit voor Voorwaarts en HTC bleef loeren op de counter. In minstens twee situaties was het engeltje op de lat met Dinand Stuifzandt meeverhuisd naar de andere kant. Niet te missen kansen werden door HTC niet in doelpunten omgezet. Ook Voorwaarts kreeg een paar dotten van kansen en liet hiermee zien dat ze, wat het missen van kansen betreft, niet voor HTC onder wilden doen. Gert Dogger schoot rakelings naast na een voorzet van Gerran Protzman en Israël Basmaci kreeg vrij voor het doel de bal verkeerd op de schoen. Een 5-5 tussenstand had op dat moment zomaar gekund. Toch wist Voorwaarts in een paar hectische slotminuten nog de volle winst te grijpen. In de 90e minuut leek scheidsrechter Weuring uit Zwolle een doelpunt van Gert Dogger af te keuren wegens vermeend buitenspel. In de ontstane hectiek rond de scheidsrechter kreeg Theo Mulder een gele kaart waarna de scheidsrechter alsnog naar de middenstip wees en de 2-1 goedkeurde. Onbegrip, blijdschap en verbazing alom. In de 93e minuut werd de overwinning helemaal veiliggesteld toen Jordy Harms vanaf de zestienmeter de bal droog langs de paal schoof. De 3-1 betekende tevens het eindsignaal en de belangrijke drie punten. Voorwaarts blijft in de race om de eerste periodetitel. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Marienberg op het programma.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Rik Teunis, Bjorn Wessels (46e Michel Lensen), Theo Mulder, Mark Ekkel, Bernd Bove, René Nijhof (73e Rutger Slot), Patrick Webbink, Gerran Protzman (78e Israël Basmaci), Gert Dogger en Jordy Harms