Voorwaarts laat DVO kansloos

0
668

Onder prima weersomstandigheden mocht Voorwaarts proberen de nederlaag van vorige week tegen DES weg te spoelen tegen het laag geklasseerde DVO’71 uit Almelo.
De door ziekte geplaagde selectie van trainer Ronald Dams was er alles aan gelegen om de drie punten in Westerhaar te houden. Zonder de zieke Patrick Webbink en met Israël Basmaci op de bank begon Voorwaarts voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut trof René Nijhof de paal en een minuut later ging een kopbal van Jordy Harms net over het doel van keeper Ricardo Greiving van DVO. De volgende minuten verlopen rommelig waarbij zowel Voorwaarts als ook DVO een paar mogelijkheden krijgen.

In de 15e minuut is het eindelijk raak, een vloeiende combinatie brengt de bal bij Gert Dogger die zich knap vrij speelt en de bal vanaf de zestien meter onhoudbaar binnenschiet. Hoewel Voorwaarts de bovenliggende partij is komt DVO in de 22e minuut vrij voor Dinand Stuifzandt. Gelukkig voor Voorwaarts is de spits van DVO niet scherp en de mist een, eigenlijk niet te missen, kans op de gelijkmaker. Voorwaarts blijft de aanval zoeken en creëert enkele kansen. Toch komt een klutsbal zo maar voor de voeten van een DVO’er die de bal ineens over Dinand Stuifzandt lobt. Gelukkig voor Voorwaarts beland de bal niet in het net. In de 38e minuut wordt Jordy Harms de diepte ingestuurd en zoals dit seizoen al vaker is gebeurd weet Jordy wel raad met de geboden kans en passeert hij de keeper en schuift de bal beheerst binnen. De 2-0 is tevens de ruststand.
Na de thee komen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamer. Voorwaarts laat direct merken dat men de drie punten zo snel mogelijk veilig willen stellen. Met enkele vloeiende aanvallen wordt er zoveel gevaar gesticht voor het doel van DVO dat de derde treffer een kwestie van tijd zal zijn. Jordy Niks komt een paar keer gevaarlijk door op rechts en vanaf de achterlijn zijn de voorzetten gevaarlijk. In de 56e minuut komt Israël Basmaci voor Gerran Protzman in het veld, enkele minuten later scoort dezelfde Israël Basmaci na een mooie één-twee met Michel Lensen de 3-0. In de 70e minuut wordt Gert Dogger in de diepte aangespeeld en op zijn bekende manier omspeelt hij de keeper en schuift de 4-0 binnen. Weer een paar minuten later komt een corner van Gert Dogger voor de voeten van Israël Basmaci die de bal met een prachtige boog in de bovenhoek lepelt. De 5-0 is een feit maar Voorwaarts blijft zoeken naar meer treffers. Uit een corner is het Theo Mulder die de bal hard inkopt, keeper Greiving redt knap maar uit de rebound is het Gert Dogger die zijn derde treffer laat aantekenen. In de slotminuten is het Michel Lensen die na een mooie combinatie de eindstand van 7-0 op het scorebord laat verschijnen. Zonder al te goed voetbal de drie punten in Westerhaar houden en tevens goede zaken doen voor het doelsaldo is de winst van deze middag. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Hellendoorn VV.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Björn Wessels, Theo Mulder, Rutger Slot, Michel Lensen, René Nijhof (85e Jordy Schoemaker), Gerran Protzman (56e Israël Basmaci), Jordy Niks, Gert Dogger, Jordy Harms