Voorwaarts begint het nieuwe seizoen met een overwinning.

0
666

Zaterdag 1 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2012-2013 op het programma. Het seizoen werd onmiddellijk geopend met een streekderby want het gepromoveerde Kloosterhaar kwam op bezoek op het sportpark ’t Twistveen. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. M. Meulenbeld uit Vriezenveen.

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd, maar gaande weg werd duidelijk dat Kloosterhaar op de counter ging spelen. Hierdoor moest het spel gemaakt worden door de Voorwaartsen. De mannen van de nieuwe hoofdtrainer Marcel Borkent zetten druk op het doel van doelman Marc Doornbos. Maar echte grote kansen werden nog niet gecreëerd.

In de 10de minuut was het Israel Basmaci die vanaf links de bal indraaiend voorzette. Voorwaarts spits Gert Dogger schampte de bal nog licht en liet doelman Doornbos kansloos, de bal ging bij de tweede paal in het doel. Voorwaarts hield het betere spel, na precies een half uur spelen kwam het eerste echte wapenfeit van Kloosterhaar. Enkele minuten later werd het tweede schot gelost op het doel van Voorwaarts doelman Dinand Stuifzandt. Maar deze hield zijn doel schoon en kwam in de resterende speeltijd van de eerste helft ook niet in de problemen. Vlak voor het rustsignaal kregen de Westerhaarders nog wel enkele mogelijkheden, maar ze zagen zich geen kans de marge op te schroeven naar 2, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

In de eerste helft was er voor Voorwaarts geen vuiltje aan de lucht en leken ze een relatief eenvoudige overwinning te gaan boeken. Maar niets was minder waar, een groot aantal supporters zullen de gelijkmaker van Kloosterhaar niet gezien hebben. Want vanaf de aftrap scoorde Silas Prijs en bracht zijn ploeg hiermee razend snel op gelijke hoogte. Voorwaarts leek overrompeld en had even tijd nodig om zich te hervinden. Kloosterhaar begon dus goed aan de tweede helft en maakte het de Voorwaartsen moeilijker. De bezoekers maakten meer gebruik van hun razendsnelle vleugelspitsen. Tijdens deze fase liepen enkele Voorwaarts spelers waaronder Jordy Harms, Patrick Webbink en Israel Basmaci tegen een gele kaart op. Gaande de tweede helft werden de verhoudingen weer zoals in de eerste helft, een counterend Kloosterhaar en een voetballend Voorwaarts. Tot in de 65ste minuut Jordy Harms op de middenlijn een sliding in zette en tegen zijn tweede gele kaart op liep. Vanaf dat moment moesten de Westerhaarders dus door met 10 man.
Onmiddellijk hierna was het aanvoerder Erik Drenthen die Kloosterhaar op een voorsprong leek te brengen. Hij omspeelde de Voorwaarts doelman behendig maar schoot te zacht binnen waardoor Mark Ekkel de bal nog voor de doellijn weg kon werken. In tegenstelling tot de algemene verwachting blijf Kloosterhaar hetzelfde spel spelen. Ze verzuimen het om Voorwaarts lange tijd onderdruk te zetten en nadrukkelijk opzoek te gaan naar de 1-2. De 10 man van Voorwaarts deden een stapje extra en bleven de aanval zoeken. Ze werden in de 80ste minuut beloond voor hun arbeid. Het was wederom Gert Dogger die scoorde en de 2-1 op het scorebord bracht. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en sleepte Voorwaarts met 10 man de overwinning uit het vuur en kond derhalve de eerste drie punten op hun conto schrijven.

Volgende week speelt Voorwaarts uit tegen sv. Gramsbergen, de aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur. Hopelijk kan Voorwaarts de drie punten meenemen naar Westerhaar, want ze hebben in Gramsbergen iets goed te maken.

Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Wout Roelofs (Rutger Slot), Marc Ekkel, Michel Lensen, Bernd Bove, Theo Mulder, Israel Basmaci (Jordy Niks), Gert Dogger, Patrick Webbink (Gerran Protzman) en Jordy Harms.