SVVN – Voorwaarts

0
1115

Op deze prachtige zaterdag werden we hartelijk ontvangen door de altijd vriendelijke gast-heren en vrouwen van SVVN.
Beide teams begonnen met een goed gevoel aan deze wedstrijd. Voorwaarts had een klinkende overwinning op zak tegen ASV ’57 en SVVN nam op het nippertje drie punten mee uit Bruchterveld. Ze hadden overigens wel een 0-3 voorsprong uit handen gegeven.
Bij Voorwaarts ontbraken nog doelman Stuifzandt (wel weer op de bank) Stein van Nuil en Kilian Ekkel vanwege blessures. Mauro Slatius en 2e doelman Sander Berghuis genoten van hun skivakantie. Daardoor werd Alen Toprakcan, normaliter actief in het 4e en 5e, opgeroepen om het doel te verdedigen. Hij zou een zeer verdienstelijke wedstrijd keepen. Om half 3 floot de bekende scheidsrechter Dick Beldman (inmiddels 74 maar nog erg fit) voor het eerst. SVVN kwam het beste uit de startblokken. Al na 4 minuten lag de bal in het Voorwaarts netje. Teun Bakhuis kwam op links vrij door en schoof de bal onder Alen door : 1-0. Daarna ontspon zich een gelijkopgaand duel zonder veel echte kansen. Bij Voorwaarts was de beste voor Bram Visser, maar was te onbesuisd in de afwerking. Aan de andere kant verrichte Alen een paar formidabele reddingen. Jammer voor hem kon hij toch een 2e treffer niet voorkomen. In de 40e minuut vond Melvin Morsink vanuit een moeilijke hoek de oplossing : 2-0.
Voorwaarts begon de 2e helft met Gert Dogger voor Nick Wessels en zeer voortvarend werd het SVVN doel gezocht. Gert kreeg meteen al een kans en Bram vond de bovenkant van de lat. Het team bleef hard werken en aandringen. In de 59e min werd de handige Julian Slot onderuit gehaald. Gert schoot de toegekende strafschop onberispelijk onder in de hoek :2-1. Achterin moest er wat meer risico genomen worden. SVVN profiteerde hiervan, Een voorzet van rechts werd van dichtbij binnen gefrommeld door Teun Bakhuis : 3-1. Roy de Lange, na een lange afwezigheid door een enkelblessure, verving Bram Visser. In de slotfase werden ook Dylan Snippe (hersteld van corona) en de talentvolle Thijs Huizing nog gebracht. Voorwaarts zette nog even aan en in de 87e min luisterde Thijs zijn invalbeurt op, door zeer beheerst een snelle aanval af te ronden : 3-2 . Helaas bleef het hierbij.
Door deze nederlaag blijft Voorwaarts in de gevarenzone. Er komen nu een paar zeer belangrijke wedstrijden aan. Beginnend met as dinsdag de inhaalwedstrijd bij Wilhelminaschool (20 uur) en volgende zaterdag thuis tegen hekkensluiter Kloosterhaar.