Spitsen maken het verschil bij matig spelend Voorwaarts

0
579

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen HTC op het programma en dus een bus richting Zwolle. Echter stond er dit keer een andere bus op de parkeerplaats. Sponsoren Eddy Olsman en Adrie Wiersma hadden een speciale evenementen bus geregeld met een prachtige indeling, een grote TV en een geweldige geluidsinstallatie. Bij winst zou de terugreis een mooi feestje kunnen worden.
Trainer Marcel Borkent kon nagenoeg weer over alle spelers beschikken, Michel Lensen kon nog niet spelen. Ook Roy de Lange speelt voorlopig nog niet maar verder was de selectie compleet. Om kwart voor 3 floot scheidsrechter Erkelens voor de aftrap.
Vanaf het eerste moment zat Voorwaarts goed in de wedstrijd en won de duels overal op het veld . Het team wist elkaar goed te vinden en de verdedigers van HTC konden niet veel anders dan de bal zo ver mogelijk weg spelen. Binnen een kwartier kreeg Voorwaarts 3 goede kansen.

Na weer een snelle onderschepping speelde Wout Roelofs Gert Dogger aan die de bal op onnavolgbare manier meenam. Daardoor kon Gert Wout weer goed aanspelen die vrij voor de keeper de bal strak in schoot en de 0 – 1 liet aantekenen. Na 6 minuten was het 0-1 voor Voorwaarts maar in de daarop volgende minuten had Voorwaarts de wedstrijd al bijna kunnen beslissen. Gert Dogger reageerde beter dan de verdedigers op een diepe bal en kon alleen op de keeper af , deze kwam goed uit zijn doel en kon nog net de mooie lob bal van Gert nog keren. Ook Israel schoot in die fase vrij voor de keeper niet goed in.
Tot aan de 30ste minuut was het Voorwaarts die de zaken goed onder controle had zonder dat er direct grote kansen waren. Daarna begon HTC steeds meer vat te krijgen op het spel van Voorwaarts en wist de oranjehemden in deze periode terug te dringen op eigen helft. Voorwaarts goalie Dinand Stuifzandt moest zeker 2 keer flink aan de bak om een goed ingeschoten afstand schot nog net over het doel te werken. Ook uit de spel hervattingen waren de Zwollenaren gevaarlijk, maar de verdediging hield stand. Net voor rust leek het toch nog mis te gaan. De linker spits van HTC kon doordringen tot in de 16 van Voorwaarts en werd licht geraakt. Echter viel hij te theatraal en de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Het leek erop dat Voorwaarts de rust zou halen met een 0-1 voorsprong. Voorwaarts kon in die fase de gevaarlijke spitsen niet in stelling brengen. Tot een minuut voor rust de ongelukkig spelende Rutger Slot de bal goed onderschepte en met een diepte pass de jarige Israel Basmaci bereikte. Bij HTC waren er veel spelers voor de bal en dit keer was er geen rugdekking voor de directe tegenstander van Israel. Hij schudde moeiteloos de verdediger van zich af en met het zelfde gemak de speelde hij de bal langs de keeper. Israel liet zien in blakende vorm te zijn en beloonde zijn goede spel op zijn eigen verjaardag met een doelpunt voor Voorwaarts. In die fase had HTC zeker meer verdiend maar de ruststand stond op 0 – 2.
Na de rust wist Voorwaarts de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Timo ter Braak was in de kleedkamer achter gebleven en werd vervangen door Jordy Niks. Er gebeurde het eerste kwartier niet zo veel. HTC kon het goede spel van voor de rust niet weer op pakken en Voorwaarts kon redelijk vrijuit spelen zonder in de problemen te komen. In de 62ste minuut werd er bij een aanval van Voorwaarts de onnavolgbare Israel Basmaci onderuit gehaald. Net buiten de 16 meter aan de rechterkant is een kolfje naar hand van Gert Dogger. Hij keek waar de keeper stond, die op een voorzet rekende, en schoot de bal met een prachtige curve strak in de rechter bovenhoek. Onhoudbaar voor de keeper en de 0 – 3 was een feit. HTC probeerde er nog een schepje bovenop te gooien maar echt gevaarlijk werd het niet direct. Voor trainer Borkent was dit een mooi moment om zijn laatste 2 wissels speel minuten te laten maken. In 75ste minuut werd Mark Smelt gewisseld voor Bjorn Derks en Israel Basmaci werd vervagen door Robin Jasper.
Bij een van de spaarzame aanvallen van HTC was er wederom een licht aanraking in de 16 meter van Voorwaarts en nu twijfelde de goed leidende scheidsrechter niet en werd de bal op de stip gelegd. De strafschop werd goed binnen geschoten en hiermee werd het 1-3 in de 82ste minuut. Even leek het erop dat HTC dacht dat er toch nog iets te halen was maar er was niet genoeg tijd en door de aanvallende inspiraties kwam er ruimte waarvan Voorwaarts handig gebruik van wist te maken. In de 88ste minuut werd Robin Jasper op de punt van de 16 meter aangespeeld en met een mooie schijnbeweging wist hij zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en de bal netjes binnen tikte. Dat was tevens de eindstand.
Een dik verdiende overwinning waar een matig spelend Voorwaarts kan beschikken over zeer gevaarlijke spitsen. Er kon een mooi feestje in de bus worden gevierd op de terug reis naar Westerhaar waarna de selectie de sponsoren bedankte voor deze prachtige busreis.