SDO komt net te kort tegen Rood Wit

0
591

Afgelopen zaterdag stond voor SDO de eerste wedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie op het programma. Rood Wit uit Wezep kwam op bezoek. Bij aanvang van de wedstrijd stond SDO op de laatste plek met 0 punten, de bezoekers hadden al 6 punten. De vorige wedstrijd werd gewonnen door de Wezepnaren met 23-15. Toch ging SDO de wedstrijd vol vertrouwen te gemoed door een goede serie in de zaal en de prima voorbereiding.

Onder prima omstandigheden, lekkere temperatuur en geen wind, floot de scheidsrechter iets voor half 4 voor het eerst. Het eerste doelpunt werd gescoord door een SDO’er. De aanval daarna kwam Rood Wit weer op gelijke hoogte. Daarna was het weer de beurt aan de Westerhaarders, de ploeg kwam op een 3-1 voorsprong. Ook ditmaal kwamen de bezoekers weer gelijk. In het laatste deel van de eerst helft werd er weinig gescoord. Dit kwam omdat beide ploegen aanvallend veel balverlies leden, maar ook omdat er sterk verdedigd werd. Toch wist Rood Wit nog 2 keer de korf te vinden voor rust. Hierdoor was de ruststand 3-5.

Na rust probeerde SDO het gat te dichten. Er werd aanvallend beter gespeeld dan in de eerste helft. Toch konden de Tukkers in eerste instantie niet dichtbij de Rood Witters komen, de bezoekers liepen zelfs uit naar 6-10 voorsprong. SDO herpakte zich en knokte zich terug tot 9-10. Op dat moment scoorde Rood-Wit en het gaatje was weer 2. Opnieuw maakte SDO de aansluitingstreffer, maar ook nu antwoordde Rood Wit meteen met een treffer. Guido Moltman kwam in het veld voor Brian Slaghuis om de aanval te versterken. SDO probeerde er nog een slotoffensief uit te gooien, er waren nog wel een paar goede kansen maar deze gingen er niet in. Einduitslag SDO – Rood Wit 10-12

Volgende week speelt SDO in Deventer om 15:30 uur tegen Devinco 1.