Opnieuw nederlaag Voorwaarts

0
1106

Na de nederlaag tegen DES, zou een goed resultaat tegen Bruchterveld zeer welkom zijn. Naast Yarnick Boertje ontbrak ook doelman Dinand Stuifzandt. Om even over half 3 floot de zeer goed leidende scheidsrechter Tramper uit Zwolle voor de 1e keer. Bruchterveld begon voortvarend met 2 gevaarlijke corners. In de 4e minuut werd Voorwaarts voor de 1e keer gevaarlijk. Een voorzet van de sterk spelende Justin Smit werd bijna in eigen doel gewerkt. Nick Wessels kwam net te laat bij een voorzet van Mauro Slatius, ook kreeg Nick nog een goede schietkans, doelman Godeke stond op de goede plaats. Daarna werd Bruchterveld echter sterker, Roeleveld schoot over, in de 24e min schoot Lubbers in vrije positie naast. 1 minuut later een identieke aanval, nu was het wel raak. De gevaarlijke Lesley op de Haar legde de bal keurig in de hoek : 1-0. Bij beide aanvallen zag ons linker verdedigingsblok er slecht uit. Net voor rust ontsnapte Voorwaarts aan een grotere achterstand, na een misverstand tussen Bjorn Wessels en Sander Berghuis miste de Bruchterveld aanval collectief voor open doel.

In de rust bleef Bjorn Wessels met een liesblessure achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Julian Slot. Tot de 60e min gebeurde er niets te vermelden waard, vooral door slechte passing bij beide teams. Na het inbrengen van good-old Gert Dogger, kwam er weer enige lijn in het Voorwaarts spel. Gert was er zelf 2x dichtbij, waarbij zijn geraffineerde boogbal nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Mauro Slatius vuurde op de buitenkant van de paal en zag een hard schot gekeerd door de sterke Godeke. Omdat Voorwaarts steeds meer risico moest nemen kwamen er ook weer kansen voor Bruchterveld. Dit leidde in de 77e min tot de onnodige 2e goal. Stein van Nuil en Sander Berghuis begrepen elkaar niet goed, Stein kon ten koste van een gele kaart nog redding brengen. De toegekende vrije trap werd zeer fraai door wederom Lesley op de Haar binnen geknald langs de veel te smalle muur : 2-0. Daarna gebeurde er weinig meer, Voorwaarts bleef vechten maar tevergeefs.
Volgende week komt Hardenberg ’85 naar Westerhaar. Aanvang 14:30 uur.