Zwembad inzet debat politici en ondernemers

0
619

De bouw van een zwembad benoorden Vriezenveen zal worden heroverwogen zodra blijkt dat de exploitatie (van alle zwembaden) de gemeente meer gaat kosten dan 645.000 euro per jaar. Dat werd duidelijk tijdens het verkiezingsdebat van de VVD in zalencentrum Zandwijk.

De lijsttrekkers Paters van GBT, Smelt van de ChristenUnie en Walraven van de VVD waren daar glashelder over. De bouw staat nadrukkelijk en ogenblikkelijk ter discussie als er meer geld bij moet dan werd afgesproken in de besluitvorming De kwestie ligt ingewikkeld omdat de provincie problemen heeft met de (nog niet officieel bekendgemaakte exacte) locatie voor een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen, aan de weg naar Westerhaar . Ook zouden er meerkosten zijn.Tenminste één burger van Twenterand zal heel tevreden zijn, namelijk ondernemer Lette te Den Ham, die plakacties hield om de bouw af te laten blazen. In een forumdiscussie tijdens het VVD-debat riep hij de politiek hartgrondig op ervan af te zien. Het geld kan zijns inziens beter worden gebruikt in deze tijd van politieke en financiële krapte.(DELTA.FM)

Introductie scheiding

 

De ondernemer Haverkort hield – opnieuw – een pleidooi om samen met Almelo een zwembad te bouwen tussen beide gemeenten. Haverkort kwam met de verrassende opmerking dat hij zelf al contact heeft gezocht met een wethouder te Almelo en die zou er open voor staan, want het toch al al armlastige Almelo torst een zware jaarlast mee. (DELTA.FM)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier