Zwembad De Plump in de zomer gesloopt.

1
1360

Toekomst Zwembaden Twenterand
College stelt plan van aanpak vast

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft een plan van aanpak vastgesteld, waarin de uitvoering van de toekomst van de zwembaden in Twenterand staat beschreven. “Dit plan is nodig om voortvarend en planmatig met de toekomst van de zwembaden door te gaan,” aldus wethouder Visser. In het plan komen alle zwembaden aan de orde. De sloop van de Plump, de eventuele privatisering van de Groene Jager, bezuinigingsmogelijkheden bij de Zandstuve en een nieuw zwembad in Vriezenveen-Noord.

Introductie scheiding

 

Het plan van aanpak is gebaseerd op het besluit van de gemeente Twenterand van 5 februari jl. en op het rapport ‘Onderzoek haalbaarheid zwembadvarianten’ van bureau Andres cs.

Voortgang
Inmiddels gebeurt er wel van alles op het gebied van de zwembaden. Over de rol van zwemverenigingen in het beheer, de exploitatie en de organisatie van de zwembaden, wordt gesproken met alle betrokkenen waaronder het personeel en de zwemverenigingen.
Voor wat betreft een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen-Noord zijn en worden nog bezoeken gebracht aan andere nieuw gebouwde overdekte zwembaden. Daar wordt o.a. gesproken over het proces om te komen tot een nieuw zwembad. “Het oppikken van die ervaringen, kunnen heel waardevol zijn voor het bouwproces hier in Twenterand,” aldus wethouder Visser

De planning van de sloopwerkzaamheden van zwembad De Plump in Westerhaar-Vriezenveensewijk is ook in het plan van aanpak opgenomen. Het daadwerkelijke slopen zal in de zomer en het begin van het najaar van 2013 plaatsvinden.

Beheersplan Groene Jager
Op maandagavond 15 april heeft OnsDenHam het beheersplan voor De Groene Jager aan wethouder Visser overhandigd. Het is nu aan het college van burgemeester en wethouders om dit beheersplan te beoordelen volgens de daarvoor geldende criteria. Binnen enkele weken komt hierover meer duidelijkheid. Het plan voor het eerst bekijkend zegt wethouder Visser: “Een ambitieus plan, waarbij meer van de gemeente gevraagd wordt.” Op bijgaande foto neemt wethouder Visser het beheersplan in ontvangst van Jos Bonte, voorzitter van OnsDenHam.

Website
De website over de zwembaden wordt deze week aangepast aan de nieuwe situatie. Hier zal alle beschikbare informatie, nieuws enz. zoveel mogelijk op worden gepubliceerd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier