Zwembad De Plump gaat definitief dicht

0
454

Zwembad De Plump in Westerhaar gaat definitief dicht. De drie overige grote kernen in Twenterand behouden een zwembad. Dat is dinsdagavond bekend geworden.

De gemeenteraad heeft ingestemd met alle voorstellen van de Raadswerkgroep zwembaden: het college van burgemeester en wethouders krijgt nu de opdracht zwembad De Plump in Westerhaar te sluiten. Het college moet bovendien met de werkgroep Ons Den Ham de privatisering van openluchtbad De Groene Jager afwikkelen en zorgdragen voor de bouw van een nieuw overdekt zwembad. Dat nieuwe bad moet een plek krijgen in Vriezenveen-Noord.

Voor openluchtbad De Zandstuve in Vroomshoop geldt dat het 50 meterbad behouden blijft. En dat is goed nieuws voor onder meer de zwem- en waterpolovereniging ZPC De Zandstuve en de triatlon. Als enige partij heeft Gemeentebelangen Twenterand nee gezegd tegen het pakket voorstellen. Raadslid Mark Paters stelt dat GBT bijvoorbeeld blijft volhouden dat een nieuw overdekt zwembad op de plek van De Plump in Westerhaar gebouwd zou moeten worden. Hij trekt daarnaast de conclusie uit het rapport van adviesbureau Andres in twijfel, dat een overdekt bad in Vriezenveen-Noord de meeste, betalende bezoekers zou trekken. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier