Zwembad De Plump blijft definitief gesloten

6
810

twenterand.jpgZoals eerder gecommuniceerd wordt zwembad De Plump in Westerhaar dit najaar gesloopt.
Dit is conform het besluit dat de raad van de gemeente Twenterand hier op 5 februari 2013 over heeft genomen. Desondanks hebben twee inwoners van Westerhaar een laatste reddingspoging ondernomen om het zwembad te behouden. Afgelopen vrijdag hebben zij hiervoor een beheersplan ingediend bij de gemeente Twenterand. Dit plan kende echter onvoldoende financiële onderbouwing en dus is het verzoek om het zwembad over te nemen afgewezen.

De mogelijk tot inschrijving voor privatisering van zwembad De Plump liep ongeveer een jaar geleden. Er dienden zich destijds geen geschikte kandidaten aan en dus werd het besluit tot sloop van het zwembad genomen. Daarmee vervielen ook de financiële middelen die de gemeente Twenterand gereserveerd had (de zogeheten bruidsschat). De voorbereidingen voor de sloop zijn na het besluit gestart en verkeren inmiddels in een vergevorderd stadium. Dit najaar moeten de sloopwerkzaamheden zijn afgerond. In de aanloop naar de sloop toe zijn diverse materialen van het zwembad reeds elders ingezet.

Geïnspireerd door de privatisering van zwembad de Groene Jager in Den Ham hebben twee inwoners van Westerhaar contact gezocht met wethouder Hidde Visser of er wellicht toch nog mogelijkheden waren voor De Plump. Hidde Visser: “Ik waardeer de betrokkenheid van deze twee inwoners maar feitelijk zijn ze een jaar te laat en dat heb ik hen ook verteld. De raad heeft hier een besluit over genomen dus ik heb uitgelegd dat het geen zin heeft nu nog een voorstel te doen. Alleen een ‘superplan’ met een exploitatie zonder welke bijdrage van de gemeente dan ook zou het besluit tot sloop nog terug kunnen draaien. In het ingediende plan wordt echter toch gevraagd om een bijdrage van 191.000 euro en dus hebben we het afgewezen.”

6 REACTIES

 1. Jammer dat deze poging ook is mislukt, schijnbaar onvoldoende draagkracht in dit dorp.
  Maar goed als je om 190.000 euro durft te vragen was het ook wel te voorspellen dat het niet zou lukken.

  Maar ook wel een beetje dom om tegen het advies in te gaan om het alsnog te proberen terwijl de sloop al geregeld was.

  Maar Ten Napel en Hoekman hebben een mooie zinloze discussie op gang gebracht, het leek even te mooi om waar te zijn maar uiteindelijk bleef het zonder resultaat….

  Ook wel een beetje een koekje van eigen deeg.

 2. jammer dat het niet gelukt is inwoners van westerhaar als straks het nieuwe zwebad in vjenne klaar is ga dan als je wilt zwemmen naar wierden of hardenberg laat dat vjenne mooi links liggen want ze hebben westerhaar nog in tel gehad

 3. klopt gert wat je zegt, ik werk dagelijks met dat achterbakse volk, mooi praten en als je ze, de rug toedraait steken ze je, de tong uit, smeerlappen

 4. Achterbaks volks heb je ook hier in het dorp ook wel, beetje zinloos dit soort uitspraken. We zijn met zn allen 1 Twenterand en ja als een bezuiniging ten nadele uitvalt zijn het ineens achterbakse mensen, jullie moeten niet iedereen over 1 kam scheren.

  Kijk ook eens naar wat er allemaal al geregeld is de afgelopen jaren, en als jullie het al zo goed weten waarom loop je nu dan pas te klagen en ben je niet vorig jaar opgestaan om het bad te redden?

  Er is in dit dorp geen draagkracht, ja alleen bij het gezamenlijk klagen over iets maar samenspannen waar het er om gaat….Nee dat niet, de huidige actie was er 1 die te laat was en vervolgens gaan ze klagen dat men geen kans krijgt. Die was er zeker wel maar vorig jaar, had je toen ingespannen dan had je nu niet hoeven klagen….

 5. we zijn met zen allen 1 twenterand, schei toch uit man. ik kots op vjenne en zal dat altijd blijven doen, en daar heeft de beslissing van de plump echt niets mee te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier