Zwarte zaterdag voor Voorwaarts in Hulsen

0
2196

Voor de wedstrijd was het al duidelijk dat het erg moeilijk zou worden om een resultaat te halen. Niet alleen beschikt Hulzense Boys over een goed team, trainer Dick Beverdam moest daarnaast ook nog eens flink sleutelen om een representatief elftal op de been te brengen. Wout Roelofs en Lars Bove ontbraken vanwege een blessure, ook Jordy Niks was niet fit genoeg om te spelen. Noodgedwongen moest hij op de bank plaatsnemen. Spits Bram Visser kwam het middenveld versterken. Met lange ballen moesten de spitsen Jordy Harms en Gert Dogger gevonden worden.De eerste 20 minuten kon Voorwaarts het nog bijbenen. Kreeg zelfs enkele kansen op de openingstreffer. Maar daarna had Hulzense Boys de oplossing gevonden. Nadat ze al een paar keer dicht bij de openingstreffer waren geweest, oa redde Dinand Stuifzandt zeer fraai een inzet van Devin Poorterman met de voet, viel de onvermijdelijke 1-0 in de 25e minuut. Machiel van Keulen knalde een voorzet van links met volle overtuiging tegen de touwen. Dinand kon even daarna nog een fraaie redding op zijn naam schrijven op een inzet van de veelvuldig opkomende linksachter Danny Schoenmaker. Maar in de 34e min was hij kansloos op een inzet van Ties ten Barge, die ongehinderd de hoek kon uitzoeken. Tot de rust kon Voorwaarts, behalve een paar gele kaarten, de schade tot 2-0 beperken.

Na rust bleven 2 spelers belast met geel in de kleedkamer achter. Coen Sickman en Rutger Slot werden vervangen door Alwin Postma en Diede ter Braak. Tot de 69e min gebeurde er niet zoveel. Voorwaarts probeerde het wel , maar de overtuiging en kwaliteit ontbrak.

Maar in de 69e begon de Machiel van Keulen show. Binnen 8 minuten vond hij 3x het net. Drie vrijwel identieke treffers. Snelle aanvallen over rechts, gevolgd door een strakke voorzet en 3x rondde hij resoluut en fraai af. Vanaf minuut 77 vond Hulzense Boys het verder prima. Jordy Niks mocht nog 10 min meedoen voor Gert Dogger. Precies na 90 minuten gaf scheidsrechter Zander Pouls het verlossende eindsignaal.

Was er dan niets positiefs te melden vanuit Hulsen? Jazeker : Voorwaarts JO19 won met 1-3 van hun leeftijdsgenoten. Het team begint dus zeer voorspoedig in de 1e klasse met twee overwinningen.

Opstelling Voorwaarts 1: Stuifzandt; de Lange, Wessels, Meier en Derks; Visser, Slot, T ter Braak en Sickman; Dogger en Harms.

Zaterdag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’66.