Zorgen over werkloosheid in Twenterand

4
1028

De werkloosheid in de gemeente Twenterand is in één jaar tijd verdubbeld. Er zijn in Twenterand zo’n 1.058 werkzoekenden. Meer dan zeven procent van de beroepsbevolking is werkloos.

Dat blijkt uit de laatste gegevens van de zogeheten arbeidsmarktmonitor van Regio Twente. Deze wordt maandelijks gemaakt in opdracht van het Platform Onderwijs Werk en Inkomen (POWI). In Twente is de werkloosheid alleen in de drie grote steden en Losser nog hoger. Zowel Gemeentebelangen Twenterand als de VVD Twenterand heeft met zorg gereageerd op de cijfers, met name op de sterke groei van de jeugdwerkloosheid. In de leeftijdscategorie 15 – 27 jaar is de werkloosheid in Twenterand gestegen met meer dan honderd procent, van 62 naar 177 werkloze jongeren.(Tubantia)

Introductie scheiding

GBT gaat de situatie deze week in het fractieoverleg bespreken, aldus fractievoorzitter Albert Engels. Zijn partij vindt dat de gemeente zich actiever moet gaan opstellen om de werkloosheid aan te pakken. “Ik ben bijvoorbeeld voorstander van contactavonden met het bedrijfsleven. Dat levert altijd wel iets op.”

De VVD Twenterand stelt eveneens dat ‘stilzitten geen optie is’. Raadslid Chris Walraven van de VVD: “Dit is een probleem dat we gezamenlijk moeten oppakken en overstijgt de partijpolitieke belangen van zowel oppositie als coalitie.”

Om een eerste aanzet te geven heeft de VVD een zes puntenplan opgesteld om de jeugdwerkloosheid te bestrijden, dat aan het college van burgemeester en wethouders is aangeboden. Het gaat in het plan onder meer om het stimuleren van lokaal ondernemersschap, het creëren van werk door de gemeente, jongeren langer door laten leren en schoolverlaters sneller aan werk helpen en een speciaal aanbod voor (kwetsbare) jongeren opstellen.(Tubantia)

4 REACTIES

  1. laat meneer evers zich inzetten voor de nederlanders om die aan het wek te krijgen maar daar kan hij niet genoeg aan verdienen betaal de nederlanders goed dan komt nederland er weer boven op maar daar moet het bedrijfs leven er ook aan mee werken en niet langer inversteren in buiten landers opden duur is dat een slechte inverstering.

  2. laat meneer evers zich inzetten voor de nederlanders om die aan het wek te krijgen maar daar kan hij niet genoeg aan verdienen betaal de nederlanders goed dan komt nederland er weer boven op maar daar moet het bedrijfs leven er ook aan mee werken en niet langer inversteren in buiten landers opden duur is dat een slechte inverstering.

  3. laat meneer evers zich inzetten voor de nederlanders om die aan het wek te krijgen maar daar kan hij niet genoeg aan verdienen betaal de nederlanders goed dan komt nederland er weer boven op maar daar moet het bedrijfs leven er ook aan mee werken en niet langer inversteren in buiten landers opden duur is dat een slechte inverstering.

  4. laat meneer evers zich inzetten voor de nederlanders om die aan het wek te krijgen maar daar kan hij niet genoeg aan verdienen betaal de nederlanders goed dan komt nederland er weer boven op maar daar moet het bedrijfs leven er ook aan mee werken en niet langer inversteren in buiten landers opden duur is dat een slechte inverstering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier